Mato Homola a Camposnál

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

A WTCC mezőnye új beugróval gyarapodik a slovakiaringi futamra. A szomszédos ország pályáján rendezendő verseny jelenti az idei szezon közepét. Az új résztvevő Mato Homola, aki, amellett, hogy indul mindkét WTCC futamon, az ETCC-ben is részt vesz szokásos csapatával. Homola a Campos egyik TC1-es versenygépét kapja meg erre a hétvégére, hogy bemutathassa hazai pályán, mire képes a világbajnoki mezőnyben.

A Camposnál elmondták, hogy tavaly nyár közepe óta dolgoznak azon, hogy ez a felállás most létrejöhessen. „Nagyon örülünk annak, hogy Mato csatlakozik a „fiatal tehetségek” programunkhoz, melynek célja – privát csapat lévén –, hogy tehetségeket neveljen, akik később gyári versenyzők lehetnek. Hugo Valente és John Filippi már része ennek a programnak és nagyszerű fejlődést mutatnak” – mondta Ruben Espin, a Campos csapatmenedzsere.

Ha már a beugróknál tartunk, arról nincs információnk, hogy a Ladánál eddig „beugró” státuszban hajtó hollandok, Jaap van Lagen illetve Nick Catsburg maradnak-e az oroszoknál, vagy valamelyik korábbi, még mindig szerződéssel bíró versenyzőjük ül vissza az autójába. Bár van Lagent sehová nem köti szerződés, Catsburgnak érvényes kontraktusa van 2015-re Blancpain csapatával, akik – ütköző versenyek miatt – már így is nagylelkűek voltak a hollanddal, hogy elengedték Moszkvába.

A versenyhétvége a Slovakiaringen június 19-21 között kerül majd megrendezésre.

Comments

comments