Már éppen ideje volt!

Fotó: DTM Official

Már tudniillik annak, hogy a DTM egykori bajnoka négy hosszú év után ismét futamgyőzelmet szerezzen. Bruno Spengler a norisringi forduló szombati versenynapján ismét holdsétát tehetett a dobogón.

Az időmérő edzés különösebb eseményeket nem tartogatott, a norisringi városi pályán esett, néha elállt, néha folytatta. Maxime Martin szerezte meg a pole-t, mellőle René Rast, mögülük Bruno Spengler indulhatott a futamon.

Mire a verseny elkezdődött az eső csepergésre váltott. A teljes első sor úgy aludt el a rajtnál, ahogy az egy ilyen esős délutánhoz illik: teljesen. Spengler viszont úgy lőtt ki kettejük között, mint egy rakéta. Mire a többiek észbe kaptak, addigra esélyük sem volt utolérni a kanadait.

Innentől kezdve a verseny tökéletes unalomba fulladt, ugyanis teljesen eseménytelen volt, leszámítva azt, hogy néhányan lekoccolták a falat, mivel a mellé kirakott beton járólapok sokkal jobban csúsznak esőben, mint az aszfalt, amin tanácsos lett volna fennmaradniuk. Volt némi lökdösődés helyenként, ezekért osztottak áthajtásos büntetéseket is.

Az eső elállt, a pálya gyors ütemben kezdett felszáradni. A kerékcserék sem hoztak változást az élen, Spenglernek tetemes előnye volt, jó időpontban és jól cserélték le esőgumijait slickekre, és az élre állt vissza velük.

Martin ugyan rajta volt egy darabig a kerékcsere után, de nem sikerült lőtávolba kerülnie. Később egyéb gondja is akadt a belgának, mert megérkezett rá Mattias Ekström, akivel nagyon szoros csatát vívtak egészen a leintésig, de a svéd végül csak a dobogó harmadik fokát szerezhette meg. Spengler magabiztosan, nagy előnnyel nyerte a futamot, négy év után először.  

“Nehéz dolga van egy csapatnak, ha vegyes időjárási körülményekre kell beállítania egy autót, és ez volt a helyzet ma. Az autó is és a verseny is fantasztikus volt, nagyon köszönöm a BMW-nek, kiváló munkát végeztek. A mérnökömnek ez az első győzelme a DTM-ben!” – mondta Spengler a dobogón.

A verseny végeredménye

 

Magyar Szilvia

Comments

comments