Makaó, időmérő edzés

macaumnSzokásunkhoz híven a távol-keleti futamokról és időmérő edésekről a Zengő Motorsport hivatalos sajtóközleményét adjuk közre. Ezek írója Bányik János, a csapat sajtósa.

A hétvégén Makaóban zárul a 2013-as FIA Túraautó-világbajnoki szezon. Az idényzáró versenyhétvége menetrendje különbözik a többi versenyhétvégétől, ahol nem szombaton, hanem pénteken rendezik meg az időmérőt.

Ahogy az lenni szokott a kvalifikáció előtt két szabadedzés áll a versenyzők rendelkezésére, hogy autóikat felkészítsék az éles bevetésre. Az első gyakorláson Michelisz Norbert a 13., míg a másodikon a 8. legjobb időt futotta. Sajnos mindkét edzésen eltalálta valaki Norbit, az első szabadedzés végén Gabriele Tarquini csúszott bele Norbi Hondájába, majd a másodikon Pepe Oriola nézte el Michelisz mögött a féktávot. Norbi autója nem úszta meg és a padlólemez, a hátfal és a lökhárító is sérült az ütközések következtében. A Zengő Motorsport szerelőinek volt mit javítani, de az autó az időmérő edzésre már tökéletes állapotban gurult ki a boxból.

Q1: A kvalifikáció első szakaszában Norbi egy negyedik hellyel kezdett, de rögtön látszott, hogy ez nem lesz elég és szükség lesz még ennél gyorsabb körre a továbbjutáshoz. Az edzést balesetek miatt háromszor kellett piros zászlóval félbeszakítani. Az edzés végén Norbi a harmadik helyen jutott a Q2-be, akit Yvan Muller és Huff tudott csak megelőzni. A gyári Honda versenyzői közül Tiago Monteiro a 4., Gabriele Tarquini a 7. leggyorsabb idővel jutott tovább az időmérő edzés második szakaszába.

A Q1 végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13012&circuitid=6&series=WTCC&venue=China&circuit=Macau&resultfile=wtc4

Q2: A vasárnapi rajthelyeket az időmérő második szakaszában osztják, ahová itt is a leggyorsabb 12 versenyző jutott a Q1-ből. Az első körök után Norbi a harmadik helyen állt, de minden versenyzőnek jutott még idő javítani, ami azonban Michelisznek most nem sikerült. A Q2-ben Yvan Muller 2:28:933-as idővel végzett elsőként, Monteiro, Tarquini és Huff előtt. Muller makaói tempójáról sokat elárul, hogy a második helyezett Monteironak kerek egy másodpercet adott a francia versenyző. Michelisz az ötödik helyen fejezte be az időmérő edzést, ezzel mindkét futamot a harmadik sorból kezdheti.

A Q2 végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13012&circuitid=6&series=WTCC&venue=China&circuit=Macau&resultfile=wtc5

Michelisz Norbert a FIA WTCC pontverseny hetedik helyén áll 173 ponttal és elérhető közelségben van számára az összetett ötödik helye. Hogy ez a cél meglegyen Norbinak mindkét futamot pontszerző helyen kellene befejeznie, lehetőleg Robert Huff előtt.

A hétvége további menetrendje:

November 18, vasárnap:

01:30-01:45        Bemelegítő edzés:

04:05-                 Első futam (9 kör) – Eurosport, Duna TV

05:20-                 Második Futam (9 kör) – Eurosport, Duna TV

 

Szöveg: Zengő Motorsport

(Bányik János)

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments