López a DS Virginhez tart

DSCN3895

Európai menyasszony, európai kutya, európai karrier…

José María López a Formula-E-be igazol. A ma délután egy órakor érkezett sajtóanyag szerint a kétszeres világbajnok az idény végeztével is meg kíván maradni a Citroën kötelékében, ezért a Formula-E DS Virgin csapatához szerződik, hogy az elektromos sorozat harmadik évadát már ott kezdhesse el.

José María López motorsportos családba született 33 évvel ez előtt, Argentínában. Három dologról ismerjük: hivatalosan ő volt az első, aki a WTCC elindulása után győzelemmel debütált a sorozatban (a Münnich Motorsport privát autóját vitte be az első helyen a 2013-as termasi második versenyen), mindenki csak Pechitónak hívja és – bár összes eddigi teljes szezonjában világbajnok lett – soha nem versenyzett 1-es rajtszámmal, mindig csak 37-essel.

Első két szezonjában már a záró futam előtt matematikailag behozhatatlan előnyre tett szert, és jelenleg is 101 ponttal vezeti a tabellát a nyári szünet elején.

Amikor a Hungaroringen interjút készítettem vele, azt mondta, még nem tudja mit fog csinálni jövőre, de van egy európai menyasszonya, egy európai kutyája, és immár egy jobbára európai karrierje, ezért mindent elkövet, hogy Európában maradjon. És hogy miért éppen a 37-essel? “Az egyest belül hordja az ember” – mondta.

Szóval Pechito WTCC pályafutásából még 5 versenyhétvége (és feltehetően még egy világbajnoki cím) van hátra, a következő egy hónap múlva, Termas de Rio Hondóban, Argentínában.

Fotó és szöveg: Magyar Szilvia

Comments

comments