Lapierre váltja van Lagent a Ladánál

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

A WTCC hosszú nyári szünete a végéhez közeledik, mozgolódnak a csapatok ismét. Elsőként a Lada jelentkezett, újfent versenyzőcserével. Ezúttal a James Thompsont leváltó Jaap van Lagent cserélik le Nicolas Lapierre-re.

A 31 éves francia először a Paul Ricardon tesztelt a Ladával. Az oroszok idény végéig meg kell, hogy tartsák Lapierre-t, mivel a szabálykönyv 48. bekezdése kimondja, hogy “teljes időben foglalkoztatott versenyző egy idény alatt legfeljebb kétszer váltható le”. Ennek ismeretében a Lada sajtóosztálya meg is erősítette, hogy Lapierre-rel az év végéig számolnak, és a hátralévő 4 versenyre marad a másik két autójukban Nicky Castburg és Rob Huff.

Nicolas Lapierre neve ismerős lehet a Formula 3-ból, az A1 GP-ből, a GP2-ből, és a hosszú távú versenyekről is.

Francois Riberio nem titkolta örömét, amit afelett érez, hogy végre egy francia segítheti a Lada motorgyártójának, az ORECA-nak a munkáját.

„A Lada Vestával versenyezni a WTCC-ben egy nagyon izgalmas kihívás lesz számomra. Sokféle együléses versenyautót vezettem már, csakúgy, mint sportautókat. Ugyanakkor még soha nem ültem túraautó volánjánál. A turbómotoros, első kerék meghajtású autók újak számomra, ezért sokat kellett tanulnom a Vestáról, de a csapat mindenben segített nekem. Mindent megteszek azért, hogy megtanuljam, hogyan tudok a WTCC-ben a legjobban versenyezni, és remélem, hogy néhány pontot is elcsíphetek majd” – mondta Lapierre.

Az újabb francia mezőnybe kerülésével a WTCC talán mind közül a legfranciább világbajnokság. Két teljesen francia csapatuk mellett a Lada legalább félig annak tekinthető, míg ami a versenyzőket illeti a 18 fős mezőnynek ő a hatodik franciája, vagyis a versenyzőknek éppen egyharmada származik abból az országból, ahonnan Francois Riberio is.

A világbajnokság 2 hét múlva, Japánban folytatódik.

Comments

comments