Kirándulás a Donington parkba

doningtonAz International Superstars sorozat első Olaszországon kívüli futamát Gianni Morbidelli nyerte Kristoffersson és a Maseratiba 3 verseny erejéig beugró Johnny Herbert előtt. Érdekesség, hogy a sorozat állandó partnerszériája, a GT Sprint ide nem kísérte el őket.

Morbideli az élről várhatta a rajtot, a második helyet megszerző Thomas Schöffler azonban műszaki hiba miatt a boxutcából indult a mezőny után. Ugyancsak a rajtrács végéről kellett felkapaszkodni az előző versenyhétvégén parádésan autózó Johan
Kristofferssonnak is.

A rajt után az élmezőny szorosan együtt maradt és kemény csaták alakultak ki közöttük, többen össze is értek, ám jelentősebb
baleset nem történt. Kristoffersson egy jó rajt után egészen a második helyig küzdötte magát előre, Herbert pedig Liuzzival és
Pigolival harcolt meg a harmadik helyért. Pigoli később kénytelen volt elengedi Thomas Schöffert, Stefano Gabellinit és Andrea Larinit is, mert a Maseratival való csatában megsérült az autója.

A második versenyt is Morbidelli nyerte, ugyancsak Kristoffersson előtt, ezúttal Liuzzival a dobogó harmadik fokán.
Érdekesen indult a futam, rögtön az első kanyarban egymásba akadt Pigoli, Mugelli és Gabellini, igen látványos autótornyot létrehozva a pálya közepén. Természetesen ennek biztonsági autó lett a vége.

A safety-car periódus alatt többen is meglátogatták a boxot, így történt, hogy miután a biztonsági autó elhagyta a pályát Liuzzi vezetett Biagi előtt, de Kristoffersson és Morbidelli gyorsan utoérték az élbolyt és az élre álltak. Ketten harcoltak ezután a győzelemért, míg az ifjú svéd be nem látta, hogy jobb, ha elengedi csapattársát, mintha mindketten kiesnének egy ütközés miatt.

Kissé hátrébb Johnny Herbert és Tom Onslow-Cole nem voltak ilyen belátóak egymással, aminek ütközés lett a vége. A Jaguar pilótája kiesett, míg Herbert ugyan visszahozta a Maseratit a hetedik helyre, azonban az autó finoman szólva is viseltes volt.
Liuzzi bekísérte az Audikat a célba és felállhatott a dobogóra Francesco Sini Paolo Meloni és Thomas Biaggi előtt. Herbert egy hetedik helyet mentett végül, és bár bejött mögötte Larini, az olaszt később 25 pm időbüntetéssel súlytották, így a 11. helyre esett vissza. Megbüntették a tízedikként végző Sandro Bettinit is, így Boffo, Cesari és Caldarola örökölte meg a további pontszerző helyeket.

Három futam után Kristoffersson vezet az összetettben 85 ponttal, Thomas Biagi és Vitantonio Liuzzi előtt.
A Superstars sorozat két hét múlva Mugelloban folytatódik, immár a szokásos felállással, a GT Sprint sorozattal együtt.

Eredmények

Videó a második versenyről, avagy hogyan építsünk autótornyot?

Fotó: superstars.it

Comments

comments