Kínai csapattársat kapott Kevin Ceccon

Fotó: DPPI / FIA WTCR Media

Bejelentették, hogy Ma Qing Hua vezetheti a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es szezonjában a Team Mulsanne másik Alfa Romeóját, a tavalyi év egyik legjobb újoncának bizonyult Kevin Ceccon csapattársaként – mindezt stílusosan, a kínai újév napján.

Két szempontból is ünneplendő Ma Qing Hua számára február 5-e: egyrészt Kínában ma vette kezdetét az új esztendő, másrészt pedig bejelenthette, hogy biztos helye van a WTCR rajtrácsán az idei szezonban. Ugyanis a Team Mulsanne csapata – amely korábban már tájékoztatta a nagyérdeműt a világkupa-futamgyőztes Kevin Ceccon szerződéshosszabbításáról – bejelentette, hogy a csapat másik Alfa Romeo Giuliettáját a 31 éves kínai viheti csatába.

Ma Qing Hua korábban a rövidéletű HRT-csapat F1-es tesztpilótája, valamint a Citroën gyári WTCC-alakulatának versenyzője is volt többek között, s mindkét gárdánál történelmet tudott írni, mivel ő volt minden idők első kínaija, aki Forma-1-es versenyhétvégén vett részt és FIA-világbajnoki futamot is nyert, méghozzá kettőt (2014-ben Oroszországban, majd a következő évben, Portugáliában).

Ma számára a WTCR sem ismeretlen terep, ugyanis a szezon második felében négyből három fordulón is helyettesítette Tiago Monteirót a Boutsen Ginion Racing Hondájában, a wuhani harmadik futamon pedig pontokat is szerzett egy hetedik hely formájában. A kínai pilóta a karácsonyi ünnepeket megelőzően tesztelt az Alfa Romeo TCR-autóját (egyetemben Cecconnal, Tom Coronellel és Jono Lesterrel), majd az olasz masinával futamgyőzelmet is szerzett a kínai TCR-bajnokság záróviadalán.

„Nagyra értékelem, hogy a Team Mulsanne és a Romeo Ferraris a kínai újév napját választottak együttműködésünk bejelentésére. Ez egy nagyon fontos nap Kínában és biztos vagyok benne, hogy a rajongóink élvezni fogják a mai napot. Tavaly már vezettem az Alfa Romeo Giuliettát, amivel kapcsolatban már a kezdetektől fogva jó érzéseim voltak” – kommentálta a bejelentés hírét Ma, aki a Forma-1 és a WTCC mellett a Formula-E-ben, a ralikrossz-világbajnokságban (WRX) és a kínai túraautó-bajnokságban (CTCC) is megfordult, sőt, utóbbiban bajnoki címet is szerzett. – „Nagy potenciál rejlik az autóban, aminek a fejlesztésen ezen a télen a csapat keményen dolgozott azért, hogy az új WTCR-szezonban már az elejétől fogva versenyképesek lehessünk.”

„Örömünkre szolgál, hogy ma, a kínai újév napján ismertethettünk a Team Mulsanne végleges versenyzői felállását. Ez különleges jelentéssel bír, ami remélhetőleg nem csak Ma Qing Hua számára, hanem a teljes csapatnak erős kezdést. Régről ismerem Ma-t, tavaly pedig lehetőségünk adódott arra, hogy tesztek és futamok keretében megfigyeljük a sebességét és a tehetségét. Arra számítok, hogy a tapasztalata sokat segíthet nekünk az autó fejlesztésében” – idézi a WTCR sajtóirodája által kiadott közlemény a Team Mulsanne csapatmenedzseri szerepkörét betöltő Michela Cerruti szavait.

A monológok sorát pedig François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere zárta, aki elmondta, hogy örömmel fogadja Ma Qing Hua érkezését, ugyanis a kínai győztesként már bizonyított a túraautózásban, jelenléte pedig különleges lesz a Lynk & Co mellett, főleg Wuhanban.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments