Kék fölény az első futamon a Hungaroringen

dobogósokAz első futamon a repülő rajt után némi lökdösődés alakult ki, elsősorban Alain Menu és Mehdi Bennani között. Utóbbi végül is taszított egyet a svájcin, aki mellett Michelisz Norbert volt éppen, így a fizika törvényei alapján ő is kapott egyet. Továbbá pályán kívül kötött még ki D’Aste, O’Young és Tarquini is, ők egy másik affér következtében.

Utóbbiak olyannyira rosszul jártak, hogy a futam hátralévő részét megnézhették a boxból. Michelisz a tízedik helyre esett vissza, innen kezdte meg látványos felzárkózását. A második helyért közben Rob Huff vívott meg csapattársával, Menuvel.

Norbi hamar utolérte Oriolát, viszont a kis spanyol még véletlenül sem adta olcsón a bőrét, és a csata a hatodik helyért folyt.

Ezalatt Thompson Ladája megint feladta a harcot. Hiába, egyszerűen az autó nem tudja követni a pilóta sebességét… Boardman is lerakta a versenygépét a pálya mellé, közben a büntetése miatt a rajtrács végéről rajtoló Tom Coronel is végigelőzgette a mezőnyt.

A kilencedik körben az azóta is csatázgató Oriola-Michelisz páros megérkezett hátulról Monteiróra, viszont rájuk is megjött Coronel. Végül Norbi a 11. körben tudta megelőzni spanyol versenyzőtársát a célegyenes végén.

Coronelnek már nem tartott ilyen sokáig átrágni magát Oriolán. Egy körön belül megoldotta, amikor a spanyol hibázott. Közben Michelisz Monteirót gyűrte, hiába. A nagy csatározásnak az lett a vége, hogy a magyar fiú hibázott egyet, és Coronel mellette is elment.

Az élen senkitől sem zavartatva a három Chevi a tegnapi rajtsorrendben bemenetelt a célba, mögöttük Bennani érkezett, élete legjobb eredményét produkálva, a privátok versenyét megnyerve. Michelisz végül a hetedik helyen ért célba, Wéber gábor szintén látványos versenyzés után a 10. lett.

Az első verseny végeredménye

Fotó: motorzaj.hu

Comments

comments