Kék és narancs-fekete – az időmérő edzésről

zengoAz időmérő több meglepetést is tartogatott, James Thompsonnak kettőt is. A lelátót azonban a legkevésbé sem érdekelte mindez, mert a magyar közönségnek többé-kevésbé kizárólag narancs-fekete autók léteztek a pályán…

A Q1-ben Thompson robbantott… Meglepő volt, hogy mennyi mindent tud ismételten kihozni egy autóból, ami nem éppen pole pozícióra termett (legalábbis egyelőre). Aztán szegény kis autó feladta a harcot… Pilótája igen csalódottan álldogált a szalagkorlát mellett. Hiába, ez az autó erre még nem érett.

További gondja Wéber Gábornak volt, aki később elmondta, hogy a váltóval küszködött, ennek köszönhető a 17. helye. Michelisz szerint az ő gyors köre nem lehetett volna gyorsabb, mindent kihozott az autóból, ami benne volt. Így végzett legjobb privátként a hatodik helyen.

A Q1-et végül Yvan Muller nyerte Robert Huff és Gabriele Tarquini előtt.

A Q2-ben előbb Alain Menu nézett ki úgy, mintha gondja lenne, mért kör nélkül ment vissza boxba, később pedig a helyi műsorközlő, Lantos András állapította meg, hogy biztosan nem Bennani marad a legjobb BMW-s. Végül is nem lett igaza, a legjobb BMW-s és a legjobb privát is Bennani maradt, Menu autója pedig vélhetőleg feltámadt, vagy tán nem is volt semmi baja, hiszen harmadikként zárt Muller és Huff mögött.

Szóval a Chevrolet megnyerte az időmérő edzést, úgy, egy az egyben, ahogy volt. Huff már 2 perccel a vége előtt kiszállt az autójából, tudván, hogy jobb már úgysem lesz.

Michelisz végül közvetlenül Bennani mögött, hatodikként zárt.

A Zengő Motorsport pilótái a magyar sajtótájékoztatón elmondták, hogy a hazai közönség miatt még a szokásosnál is nagyobb a teher a vállukon. Ez inkább Norbira hat nyomasztóan, Wéber Gábor azt mondta, őt inkább spanolja a közönség.

A holnapi napról mindketten bizakodóan nyilatkoztak.

Q1 eredmény

Q2 eredmény

Kombinált

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments