Kamionfeszt: sajtótájékoztató, sör-jégkrém verseny, buszmenetrend

kamion 1

Kiss Norbertnek idén Mercedese van

Informatív sajtótájékoztatót tartottak az ’56-osok terén csütörtökön délelőtt, amivel megkezdődött a Blancpain versenyhétvége és a Kamion Fesztivál.

A szervezők elmondták, hogy a családi hétvégén mindenki megtalálhatja a számára kedves programot, akár a versenyek érdeklik, akár kisgyerekkel látogatnak ki egy családbarát programra. Többek között kampányolnak majd a biztonságos vezetés mellett, mely programban a gyerekek is részt vehetnek a helyszínen.

Remélik, hogy a tavalyi eseményhez képest két pozitív változás lesz mindössze: az egyik az időjárás, a másik pedig a Blancpain mint betétfutam szereplése. Kis Norbertet, kétszeres kamionos Európa-bajnokunkat immár egy úgy kamionban, egy Mercedesben láthatjuk, ugyanakkor a magyar csapat, az OXXO is részt vesz a futamon, de ők idén brit versenyzőkkel neveztek a bajnokságba.

A hétvégén mindkét versenynap végén kiosztják majd a Krasznai János díjat a nap legjobb körét futó versenyzőnek. Az ETRA létrehozta a Fan Village-et is (a WTCC-ből már ismerős lehet a kezdeményezés), melynek lényege, hogy közelebb hozza a rajongókat a kamionsporthoz. Továbbá az idei év újítása, hogy a kamionok környezetvédelmi okokból csak egyféle gumit használnak, tehát sem esőgumi sem átmeneti gumi nincs már.

A családi napra a szervezők szurkolói buszokkal is készültek: szombaton és vasárnap a József Attila színház mellől, illetve vasárnap a mogyoródi HÉV állomásról  is járnak ingajáratok, átlagosan félóránként. Azonban ha ezt mégsem tudják igénybe venni valamilyen ok miatt, óránként jár a 121-es számú busz a hétvége mindkét napján Budapest Újpest Városkapu illetve Mogyoród HÉV állomás között. Mindkét irányban a Hungaroring főbejáratát érintve közlekedik.

Az informatív sajtótájékoztatót követően, délután öt órától este nyolcig kötetlenebb hangulatú szurkolói rendezvénnyel várták a rajongókat. Az első órában még volt autogramgyűjtés, utána viszont legfeljebb nézelődni lehetett. A jelenlévő versenyzők egy idő után el is unták a dolgot. Előbb néhány jégkrém, majd nem sokkal később pár pohár sör is előkerült, eleinte kérdéses volt, hogy honnan… A versenyzők szépen lassan elszivárogtak az út túloldalán, a sarkon kissé beljebb található vendéglátóegységbe, beszerezni a kellékeket és elütni az időt. Valóban: számukra talán kevésbé volt szórakoztató autóik mellett állni.

Csupán Nick Catsburg és Rowe racinges csapattársai álltak rendületlenül (bár a fényképezési kísérleteket egyre kevésbé tűrve) saját BMW-jük és a szomszédos Audi között, esetenként rájuk is támaszkodva (az Audi versenyzője vagy kihagyta az eseményt, vagy már régen sörözni ment…). Vagy nem szóltak nekik hol van a „kocsma”, vagy nem akartak ellógni…

A tömeg csak többszöri „Köszönjük, hogy eljöttek!” felszólításra, a zene teljes kikapcsolása után kezdett oszolni. Többek között Markus Winkelhock (és a vendéglátó-ipari egység) is ekkor lepleződött le, mivel ők meg vissza szerettek volna találni autóikhoz a tömegen keresztül.

A történet ma folytatódott a Hungaroringen egy ronda duplaszaltóval a GT autók részéről, illetve néhány szabadedzéssel.

A Blancpain részéről az első szabadedzésen az Audik villogtak, a másodikon közéjük férkőzött egy Mercedes, de ha ezeket az időeredményeket kell alapul vennünk, akkor ez minden bizonnyal az Audik versenye lesz.

A szombati program 8:20-kor kezdődik a Swift kupások Super Pole-jával.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak. Mindkét napon legalább este hat óráig garantált, hogy nem fognak unatkozni. – Ha mégis, talán akad egy jégkrémes / sörös a közelben…

További információ:

Blancpain

Kamion Fesztivál

Magyar Szilvia – Schneider Erika

Comments

comments