Isten hozott köztünk Sheldon – teljes a BMW DTM csapata is

Fotó: Schneider Erika

Autósport berkekben van egy mondás, miszerint, ha kellően gyors vagy, kellően idős is vagy. A mindössze 19 éves Sheldon van der Linde esetében ez a mondás ismét megállta a helyét. A dél-afrikai versenyző BMW DTM-es szerződését január 17-én hozták nyilvánosságra.

A fiatalabbik van der Linde az ADAC GT Masters sorozatból került a DTM-be, egyike volt azoknak az újoncoknak, akik decemberben részt vettek a Jerez de la Frontérában megrendezett, három napos teszten. A szétlövésben Nick Catsburg, Nick Yelloly és Mikkel Jensen is benne voltak, végül van der Linde szerezte meg Augusto Farfus ülését az RBM csapatánál.

Ezzel a bejelentéssel a bajor márka hatosa is teljessé vált, a csapattársak Philipp Eng, Joel Eriksson, Timo Glock, Bruno Spengler és Marco Wittmann lesznek.

A fiatal dél-afrikai erős 2018-at tudhat maga mögött. Ahogy már mi is megírtuk, testvérével, Kelvin van der Lindével másodikak lettek a GT Masters sorozatában, sikeresen helyt állt a daytonai, a nürburgringi, és a spái a 24 órás versenyeken, ez utóbbin a dobogóra is felállhatott.

A GT3-ból érkezve a DTM hatalmas lépés számomra” – nyilatkozta van der Linde a jerezi teszt után. „Ennek ellenére imádtam minden percét. Nem voltam eddig hozzászokva ilyen leszorítóerőhöz, hihetetlen, hogy ezek az autók mikre képesek. Nagyon élveztem a tesztet, szuper volt!”

Ez volt az álmom, hogy egyszer DTM pilóta legyek. Ez egy nagy előrelépés – a BMW-nél egyetlen ülés volt csak szabad, úgyhogy a nyomás, hogy jól teljesítsek, hatalmas volt.

Van der Linde és a társai legközelebb a Lausitzringen, április 15-18 között folytatják a teszteket az új, két literes, turbó feltöltős BMW M4 DTM-mel.

Schneider Erika

Comments

comments