Időmérő tubusból: Salzburgring

MorbidelliAz Eurosport a “zsúfolt program miatt” nem tudott időt szakítani a WTCC időmérő edzés közvetítésére a Salzburgringről. Bár én személy szerint a tavalyi botrányos után kíváncsi lettem volna, hogy idén hogyan oldják majd meg a pilóták a szélárnyékolást…

A pénteki teszten a mezőny nagyon szorosan végzett egymás mögött, 11 autó is egy másodpercen belül volt, ami egy olyan pályán, mint a salzburgringi, viszonylag normálisnak mondható. Tom Coronel defektet kapott, Gabriele Tarquininek pedig elfüstölt a motorja.

A szabadedzéseken a Citroenek zártak az élen, az elsőn José María Lopez, Yvan Muller, Sebastien Loeb, a másodikon Loeb, Lopez, Muller sorrenben. Hugo Valente balesete miatt pedig piros zászlóval is meg kellett szakítani az edzést.

Aztán már a Q1-ben is fejre állt a világ, amikor Gianni Morbidelli a Citroeneket megverve az élen ment tovább a Q2-be, ahol a következő sorrend alakult ki a végén: Yvan Muller, Tom Coronel, Giani Morbidelli, Sebastien Loeb, José María Lopez, Tom Chilton, Tiago Monteiro, Mehdi Bennani, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Rene Münnich, Dusan Borkovic.

A Q3 ötautós szétlövését végül Morbidelli nyerte 5 századmásodperccel Muller előtt. Loeb, Coronel és Lopez ilyen sorrendben állnak majd mögöttük holnap a rajtrácson.

A hungaroringi kiváló szereplés nem volt tehát véletlenszerű Morbidelli részéről, a Chevrolet mintha kicsit felzárkózónak tűnne az utóbbi időben…

Holnap az időmérő edzést felvételről tekinthetik meg az Eurosport műsorán, reggel 9:15-től. A futam ugyanitt élőben 9:45-től rajtol. Sajnos a második verseny a tenisz miatt ismét lemarad a programról. Akinek van Eurosport Playere, az szerencsés, a többiek majd este, 21:30 (vagy a tenisz vége) után nézhetik meg azt, felvételről.

Q1 eredmény

Q2 eredmény

Q3 eredmény

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments