Honda versenyzők és az YMR a WTCR-ben

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI, FIAWTCC.COM

Az Alfa Romeo hétfői  bejelentése óta először kaptunk híreket a WTCR mezőnyének további alakulásáról. A meglévő (hivatalosan bejelentett) nyolc autóhoz további négy csatlakozott. Emellett az is eldőlt, hogy a Craft-Bamboo a TCR Europe sorozatban folytatja.

A mai első bejelentőnk a Honda volt, ahol jól megkeverték a lapokat, ugyanis a japán gyár eldöntötte, hogy nem egy adott csapatot támogat gyártóként, hanem két versenyzőt, akik két külön hondás csapatnál  fognak versenyezni. Így megvan a Boutsen Ginion első versenyzője hivatalosan: Tiago Monteiro. A másodikra egyelőre csak találgatások vannak.

A Münnich Motorsport egyik Hondájában ül a másik támogatott, aki tavaly éppen Monteirót helyettesítette: Esteban Guerrieri. A német csapat további versenyzőiről nem adott hírt, mindazonáltal legalább még egy autójuk lesz a rajtrácson.

A Honda fenti bejelentésére mintegy válaszként az Yvan Muller Racing is kiadta sajtóközleményét, miszerint két Hyundai-jal indul a világkupában, és maga Yvan fogja vezetni az egyiket, míg a másikat Thed Björk. Sajtóközleményük nem szól arról, hogy lenne harmadik versenyző is, akit nevezni szándékoznak. Ugyanakkor az szerepel benne, hogy az autókat még nem szerezték be. Eredetileg a sportszabályzatban (mely a harmadik draft – vagyis vázlat – verzióban fut jelenleg az FIA honlapján) benne van, hogy a nevezéshez az autó törzskönyvének fénymásolatát le kell adni az FIA részére, csakúgy, mint a versenyzők nevét. Úgy látszik azonban, hogy a formaságoktól eltekintenek jelen pillanatban.

Tehát az állítólagosan benevezett 26 autó közül eddig tizennégyet azonosítottunk hivatalosan, ezekben is a következő versenyzőkkel (10 fő): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Esteban Guerrieri, Thed Björk, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rob Huff, Mehdi Bennani, Denis Dupont és Aurelien Panis. Az Alfa Romeo kivételével továbbra is csak olyan csapat / versenyző nevezése megerősített, akik vagy franciák / belgák, és / vagy Francois Ribeirónak egyéb szerves gazdasági érdeke fűződik megtartásukhoz.

Ugyanakkor a Craft-Bamboo is a mai napon tette meg azt a hivatalos bejelentést, hogy nem indulnak a WTCR-ben, hanem helyette szeretnének a TCR Europe sorozatra koncentrálni, kiegészítve esetleg helyenként más TCR versenyekkel beugróként.

További hír még, hogy az egy hét múlva, Valenciában esedékes Balance of Perfomance tesztet Daniel Lloyd futja majd.

Magyar Szilvia

Comments

comments