Honda teszt, Rallye du Var, Monza Show

loeb-loebMozgalmas héten vagyunk túl, annak ellenére is, hogy a bajnokságnak régen vége. Mert Michelisz Norbert tesztlehetőséget kapott a Hondától Spanyolországban, Sebastien Loeb feleségével megnyerte a Var ralit, míg Stefano D’Aste harmadik lett azon a Monza Rally Show-n, ahol Robert Kubica állhatott a dobogó tetejére.

Tiago Monteiro még szerdán tette közzé a Honda felkészüléséről készített fotóit, azonban azt csak Norbi blogjából tudtuk meg, hogy a gyári alakulat valóban meghívta a magyar fiút is a spanyolországi tesztre. Viszont Michelisz azt is leszögezte, hogy ez nem ad okot további találgatásokra a jövője felől, mert még nem döntött. A Honda megígérte, hogy tesztelhet, bármi is legyen a későbbi döntés, és Norbi örömmel utazott el. Szombaton már itthon volt, egy pécsi rendezvényen találkozott a helyi szurkolótáborral.

„Tudom, most sokan kombinálnak, hogy mit is jelenthet az, hogy a gyári csapattal teszteltem, de szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy még semmilyen döntés sem született a jövőmmel kapcsolatban. Az, hogy vezethettem a Motorland Aragónon, elsősorban az idei teljesítményünknek köszönhető. Úgy tűnik, a hondások adnak a véleményemre, ami nagyon jól esik.” – írta Michelisz a blogjában.

Sebastien Loeb Rallye du Varon tett kalandjairól is többet tudunk a mai nap végére. Feleségével állt rajtvonalhoz, és bár az idő olyannyira rémes volt egész hétvégén, hogy a hetedik szakaszt törölni is kellett, a záró nap reggelén legfőbb vetélytársuk kiesett, így a kilencszeres világbajnok több mint 3 perc előnnyel ért célba. Állandó sporttársa, egykori navigátora – most már nyugodtan kijelenthetjük róla, hogy az első mitfahrer a WTCC történetében – Daniel Elena is feltűnt a színen: a 0-ás számú felvezető autó pilótája volt. A törölt hetedik szakaszon Loeb (1-es rajtszámú lévén) meg is tréfálta kicsit korábbi jobb kezét.

„Győzelem a Rallye du Varon! Jó reggelünk volt, a pálya trükkös, mint minden nap, de jól boldogultunk és a gumik is megfelelően működtek az adott körülmények között. Jól szórakoztunk! Örülök, hogy harmadszor nyerhettem itt, és először a DS3-mal. Ezúttal megoszthattam a győzelmet Serevrine-nel is, aki kiváló munkát végzett, csakúgy, mint a Citroën Racing. A győzelem mellett jó volt újra belerázódni a raiba Monte-Carlo előtt.” – írta Loeb hivatalos oldalán.

Sebastien Loeb következő versenye a hétvégi Andros Trophy nyitófutama lesz, mielőtt januárban, újra Elenával az oldalán beugrik Monte-Carlóba.

A ralis kiruccanásoknak és beugrásoknak nem volt vége ezzel, mert Olaszországban is rendeztek neves eseményt, a Monza Rally Show-t, melyen Stefano D’Aste, régi ismerősünk is feltűnt. Az érdekes kinézetű overáljairól elhíresült versenyző egy Citroënnel indult, és a mai nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Rettentően fáradt vagyok, de még milyen elégedett! … Igazán köszönöm mindenkinek, hogy ezt ehetővé tették, és most ilyen boldog lehetek” – nyilatkozta D’Aste a verseny után.

Sokkal érdekesebb azonban az, hogy az egyes pletykák szerint a WTCC-s világbajnok csapat felé kacsintgató Robert Kubica állt a dobogó tetején. A lengyel versenyző körül régóta keringenek azok a találgatások, hogy szeretne visszatérni a pályaautózás világába, és ezt a WTCC-ben képzeli el. Kubica nem cáfolja a híreszteléseket, ám azt mondta, döntését csak pár nap múlva fogja nyilvánosságra hozni.

monza show

Fotó: Sebastien Loeb Official és Stefano D’Aste Official

Szöveg: Magyar Szilvia

Comments

comments