Guerrieri nagy edzésnapja

Fotó: Magyar Szilvia

Igen eredményes napot zárt a WTCR hungaroringi hétvégéjének edzésnapján Esteban Guerrieri: csupán annyi híja volt, hogy minden etapot az élen zárjon, hogy a Q2-ből Mikel Azcona ment tovább az első helyen.

A mezőny egész nap kénytelen volt vizes pályára alkalmas gumikat használni, bár az eső a második szabadedzésen már nem esett. Az első szabadedzésen Guerrieri mögött Mikel Azcona és Nathanael Berthon futották a legjobb időket. A legjobb magyar Michelisz Norbert volt, a 10. idővel.  A második szabadedzést szintén Guerrieri és Azcona zárták az élen, ezúttal Nestor Girolami és Tassi Attila előtt.

Az időmérő edzés ismét három verseny rajtrácsát adja, az elsőét a Q1 sorrendje mondja meg, a második a szokásos fordított rajtrácsos verseny, a harmadik a szokásos főverseny rajtrács.

Az első versenyen ezek szerint Esteban Guerrieri fog az élről rajtolni, Mikel Azcona mellől. Mögülük Yann Ehrlacher, Tiago Monteiro, Tassi Attila, Yvan Muller, Nestor Girolami, Santiago Urrutia, Jean-Karl Vernay, Nathanael Berthon, Gilles Magnus, Boldizs Bence, Luca Engstler, Gabriele Tarquini, Thed Björk, Michelisz Norbert, Aurélien Comte, Luca Filippi, Tom Coronel, José Manuel Sapag, Nico Gruber, Kismarty-Lechner Gábor.

Nagy változást a Q2 sem hozott, az első 10 fordított sorrendje: Muller, Berthon, Magnus, Vernay, Monteiro, Girolami, Tassi, Guerrieri, Azcona, mögülük Boldizs Bence és Santiago Urrutia fognak rajtolni a hatodik sorból, a rajtrács többi része változatlan.

A Q3 ötautós szétlövésébe a négy Honda jutott és Azcona a Zengő Motorsport Cuprájával. Végül Guerrieri volt a leggyorsabb Tassi, Montiero és Girolami előtt. Azcona nem a megadott időablakban hajtott a pályára, ezért a felvezető köre után a boxba hívták, nem teljesíthetett mért kört.

Mivel Tiago Monteiro motorját az időmérő edzés előtt ki kellett cserélni, így a portugál az első versenyt a rajtrács végéről kezdi.

A technikai vizsgálat után Aurélien Comte-ot kizárták az időmérő edzésről, mert a Parc fermé alatt álló autóhoz egy csapattag számítógépet csatlakoztatott. Comte a rajtrács végéről elrajtolhat. A csapatot továbbá 600€-s büntetéssel is sújtották, mert egy csapattag a garázsban dohányzott.

Holnap az első versenyt reggel kilenctől közvetíti a televízió az Eurosport 2 és a Sport TV csatornáin.

Magyar Szilvia

Comments

comments