Guerrieri folytatja (WTCR, első verseny)

Fotó: Magyar Szilvia

A WTCR vasárnapi első futama a Hungaroringen sem túl sok izgalmat, sem túl nagy magyar eredményeket nem hozott.

Az éjszaka további módosítások történtek az időmérő edzés eredményén: Gilles Magnus autójának hasmagasságát nem találták szabályosnak, ezért az összes idejét törölték, és Aurélien Comte mellé száműzték, a rajtrács legvégére. Ez egyben azt is jelentette, hogy a mai második versenyre Boldizs Bencéé a fordított pole.

Az első versenyen azonban a Q1 sorrendjét figyelembe véve Esteban Guerrieri állhaott a pole-ban, el is rajtolt belőle, végig vezetett és meg is nyerte a versenyt. Mikel Azconának esélye sem volt, hiába rajtolt a második helyről.

Az első körben Guerrieri mögött Ehrlacher, Muller, Girolami és Tassi fordultak az első kanyarban, a kör végére Azcona csak a 8. helyen haladt. Később Girolami megelőzte Mullert, Azcona pedig Jean-Karl Vernay Alfájával keveredett lökdösődésbe. Ezt az esetet vizsgálni kezdte a versenybíróság.

A negyedik körben Tarquini törött autóval hajtott a boxa elé, többen kaptak figyelmeztetést a track limit sértegetése miatt, míg Santiago Urrutia azért, mert nem megfelelő viselkedést tanúsított a pályán. A kamerák által nem mutatott okból kifolyólag Michelisz Norbert a boxa elé hajtott, majd később csatlakozott a mezőnyhöz ismét. Végül egy kör hátránnyal intették le. A sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a motor rendetlenkedett az autójában, de a pontos problémáról még nem tudott mit mondani.

Sok más, említésre méltó dolog nem történt. A futamot a célig vezető Guerrieri nyerte, mögötte Ehrlacher, Girolami, Muller, Tassi, Azcona, Urrutia, Vernay, Engstler, Björk, Coronel, Berthon, Filippi, Monteiro, Magnus, Boldizs, Comte, Gruber, Sapag, Kismarty-Lechner és Michelisz futottak be.

A végeredményt később két büntetés nyomán módosították: Sapag kapott 30 mp-et (utólagos áthajtásos büntetést), mivel összeütközött Gabriele Tarquinivel (így került Michelisz elé a végeredményben), illetve Vernay kapott 1 mp-et az első körben való lökdösődésért, ezzel a 9. helyre esett vissza.  

Magyar Szilvia

Comments

comments