Guerrieri a győzelemig menetelt a vizes Pokolban

Fotó: Joao Filipe / DPPI (FIA WTCR Media)

Magabiztos előzésnek köszönhetően nyerte a fordított rajtrácsos versenyt Esteban Guerrieri a Nordschleifén, Tassi Attila kiesésével pedig Boldizs Bence volt a legeredményesebb magyar.

Az esős körülményeknek köszönhetően a biztonsági autó felvezetésével vágott neki a túraautó-világkupa – a Hyundai-ok visszalépésével 16 fősre zsugorodott – mezőnye a németországi hétvége első futamának. A büntetészápor révén Yvan Muller indulhatott az élről, ám a franciát a Zöld Pokolban zseniálisan autózta körbe Esteban Guerrieri, így a Honda argentinja már az első körben átvette a vezetést, majd a leintésig meg is őrizte azt. Egy óvatosabb utolsó körrel is 3,3 másodperces előnnyel szerezte idei első győzelmét, majd Muller és a bajnokságot vezető Yann Ehrlacher végzett mögötte.

Ehrlacher-nek az utolsó körben engedte át a dobogó alsó fokát Thed Björk, miután a svéd egy körrel korábban eltakarította az útból az addig dobogós pozícióban haladó Tom Coronelt. A holland így az ötödik lett a Comtoyou-Audival a három Lynk&Co mögött, illetve az időmérőt megnyerő Néstor Girolami előtt. A táv feléig Tassi Attila tartotta a hatodik helyet, de aztán autóját a pálya szélén láttuk állni Jean-Karl Vernay belső kamerájából. Vélhetően Santiago Urrutia is érintett lehet az incidensben, mivel a leintés után a versenyirányítás kiírta, hogy a 9-es és a 12-es autó esetét vizsgálja.

Ezzel Girolami mögött Gilles Magnus, Tiago Monteiro, Jean-Karl Vernay, valamint a 10.-ként célba érve eddigi legjobb eredményét szerző Boldizs Bence is nyert egy pozíciót. A Zengő Motorsport Cuprái sem zártak sallangmentes versenyt, a rajtnál a 13.-ról a 9. pozícióba felkapaszkodó Mikel Azcona autója már az első körben elfüstölt, Kismarty-Lechner Gábort pedig utolsó előttiként rangsorolták, a 11. helyen. Nathanael Berthon a felvezetőkör végén a boxba látogatott és csak késve tudott a mezőny után iramodni, őt intették le az utolsó, 12. helyen.

Jack Young csakugyan falba állította a Renault-t, ennek ellenére csak a sárga zászlót láthattuk a 3 körös verseny folyamán. Szombaton 10:00-től rendezik meg a főversenyt, amit az Eurosport 1 és a Sport 1 is élőben közvetít – remélhetőleg Tassi Attila a csütörtökön kiharcolt harmadik rajtkockából veselkedhet neki az újabb három körnek.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments