Girolami győzelem, eseménytelen versenyen

Fotó: Magyar Szilvia

Az első versenyt az időmérő eredményének megfelelően Nestor Girolami kezdte az élről, Yvan Muller, és csapattársa, Esteban Guerrieri elől. A végeredmény ugyanígy nézett ki…

Néhány izgalmasabb megcsúszáson kívül vajmi kevés eseménynek lehettünk szemtanúi a Hungaroring első idei WTCR versenyén. Girolami győzelmet szerzett, melyet a sajtótájékoztatón úgy kommentált, hogy ez volt élete legjobb rajta. Valóban, mintha puskából lőtték volna ki, Muller alig bírt lépést tartani vele, és tisztes távolból követte őket a mezőny.

A negyedik körben az addig a negyedik helyen haladó Yann Ehrlacher megcsúszott. Megküzdött azért, hogy a pályán tartsa az autót, de utána elkezdett visszacsúszni, és végül feladta a versenyt. Ma Qing Hua eleve a boxból rajtolt, és ő sem jutott messzire.

Yvan Muller az utolsó pillanatig próbálta támadni a vezető argentint, de nem járt szerencsével. A középmezőnyben kialakult néhány nagy csata, a legemlékezetesebb talán a 11. körben zajlott Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Rob Huff, Mikel Azcona és Tassi Attila között.

A Hungaroring túl sok előzési lehetőséget nem kínál, a mezőny igen sűrű, így sok esélyünk nem volt arra, hogy igazi versenyt lássunk. A befutó: Girolami, Muller, Guerrieri, Jean-Karl Vernay, Aurélien Panis, Frederic Vervisch, Thed Björk, Johan Kristoffersson, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Daniel Haglöf, Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Rob Huff és Tassi Attila a pontszerző helyeken.

A program holnap 10 órától folytatódik a második időmérő edzéssel.

Utóirat:

Amilyen unalmas és egysíkú volt a WTCR első futama, olyan izgalmas (bár ugyancsak egysíkú) döntéseket hoztak utána a stewardok. A végeredmény elég sokat változott este fél nyolcra, mire megszülettek ezek a határozatok…

Benjamin Leuchter 5 másodpercet, Niels Langeveld, Mikel Azcona és Nick Catsburg pedig utólagos áthajtásos büntetést, azaz 30 másodpercet kaptak, melyet versenyidejükhöz hozzáadtak. Mindannyian a track limit sorozatos figyelmen kívül hagyása miatt kapták a büntetést, ám utóbbi három versenyző a fekete-fehér, utolsó figyelmeztetést jelentő zászlót is figyelmen kívül hagyta, ezért súlyosabb a büntetésük.

Az így átalakult végeredmény alapján Tenke Tamás nem a 24., hanem a 21. helyen végzett.

A verseny módosított végeredménye tehát:

Nestor Girolami, Yvan Muller, Esteban Guerrieri, Jean-Karl Vernay, Aurélien Panis, Frederic Vervisch, Thed Björk, Johan Kristoffersson, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Daniel Haglöf, Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Rob Huff, Tassi Attila, Mehdi Bennani, Tom Coronel, Tiago Moneiro, Kevin Ceccon, Benjamin Leuchter, Tenke Tamás, Mikel Azcona, Nicky Catsburg, Niels Langeveld és Ma Quing Hua.

Magyar Szilvia

Comments

comments