Gilles Magnus a WTCR-ben

TCR Europe Official

A WTCR sajtóirodájának ma reggeli információi értelmében Gilles Magnus a WTCR-ben fogja folytatni pályafutását a Comtoyou Racing színeiben. A Belga Nemzeti Autósportszövetség által is támogatott ifjú tehetséget a csapat eredetileg a TCR Europe-ba nevezte. Akkori bejelentésüket április végén tették meg…

Ám a WTCR átírt versenynaptára, a csak európai helyszínekkel, és a tény, hogy azok a kétautós csapatok, akik a Rookie kupában érdekelt versenyzőt tudnak nevezni, nevezhetnek egy harmadik autót, kitárta a világkupa ajtaját az ifjú belga tehetség előtt.

A Comtoyou Racing Tom Coronel és Nathanaël Berthon mellé, harmadik versenyzőnek, Rookie kupás indulással, egész idényre nevezte Gilles Magnust, ami több dolgot is jelent egyszerre. Először is, mivel a WTCR és a TCR Europe versenynaptár három helyen is üti egymást, Magnus a TCR Europe-ban nem indul (vagy nem minden futamon). Másodszor így a TCR Europe-ban a csapatvezető fia, Nicolas Baert egyedül maradt a csapatban és van három üres autójuk, amikbe versenyzőt várnak. Ugyanakkor Magnus megmutathatja a benne rejlő potenciált a világkupában is. Geoffroy Theunis, a belga nemzeti csapat vezetője biztos abban, hogy a WTCR-ben rá fognak csodálkozni Magnus teljesítményére.

Gilles tavaly a TCR Europe-ban is látványos debütálást produkált, hiszen rögtön a Hungaroringen dobogóra állt, Spában pedig megnyerte az egyik futamot. Végül az összetett ötödik helyén zárt, 202 ponttal, pontegyenlőséggel Nelson Panciaticivel, Aurélien Comte előtt.

Magyar Szilvia

Comments

comments