Ficza Ferenc és Nagy Dániel a WTCC-ben

vrnorbi
Norbi helyett 2 ifjú titánnal erősít a Zengő

A Zengő Motorsport ma reggeli bejelentése nyomán tudjuk, hogy Ficza Ferenc és Nagy Dániel fogja majd vezetni a Zengő Motorsport által a WTCC-be nevezett két Honda Civicet.

A csapat beszámolója szerint azonban lehetséges, hogy csak egyik autójuk lesz készen a Franciaországi nyitóhétvégére.

Az utolsó pillanatban összeállt páros ifjú kora ellenére is jelentős tapasztalattal bír. Ficza Ferenc jelenleg 19 éves, de mire 17 lett, addigra hat magyar bajnoki cím volt a háta mögött. Tavaly vezetett már a TCR-ben is, de igazán akkor élhette át a magyar rajongást teljes valójában, amikor a 2015-ös hungaroringi ETCC fordulóban az első futamot megnyerte, a másodikon pedig második helyen végzett Dusan Borkovic mögött.

Nagy Dániel 17 éves, jelenleg két RCM Suzuki Kupa boldog győztese, és tavaly indult a TCR-ben, a Red Bull ringi fordulóban. Bár egyik futamot sem sikerült befejeznie, az időmérőn a számára ismeretlen SEAT-tal a harmadik rajtkockát csípte meg Gianni Morbidelli és Kevin Gleason mögött.

A WTCC sajtóközleményében Francois Riberio üdvözölte a döntést, és elmondta, hogy nem mindennapi dolog, pláne nem egy ilyen kis országból, hogy két tizenéves versenyző csatlakozzon ugyanazzal a csapattal egy FIA világbajnoksághoz.

Magyar Szilvia

Comments

comments