Esteban és a piros lámpa

959084

Fotó: FIAWTCC.COM

Ha valaki azt hitte, hogy az egyetlen argentin, aki mindent visz egy hétvégén csakis José María López lehet, az tévedett. Esteban Guerrieri mindkét szabadedzésen a legjobb időt autózta és kis híján megnyerte az időmérőt is. És nem a mezőny legjobb autója van alatta.

Éjjel egy óra magasságában kaptunk érdekes híreket a Zengő Motorsport háza tájáról. Mivel Ficza Ferenc nem tudott elutazni vakbélműtétje miatt, így aztán a csapat kevesebb szerelővel vágott neki az útnak, ám az autóik ott várták őket, az egyik üresen. Sikerült beszervezniük és az utolsó pillanatban tető alá hozniuk egy megállapodást Mauricio Lambirisszel. Lambiris az egyik betétfutam miatt amúgy már a helyszínen tartózkodott és az első uruguayi lett volna, aki a WTCC-ben indul. Ugyanakkor sajnos Nagy Dániel autóján több javítani való is volt, a szerelés elhúzódott, a motorral is voltak gondok, ezért Dani majd a mezőny végéről indul a nyitóversenyen. Mindezen okokból kifolyólag a kisebb létszámú személyzet nem tudta időben felkészíteni Feri üresen maradt autóját, ezért aztán az első uruguayi versenyzőre még várnia kell egy kicsit a WTCC világának.

Visszatérve a pályára: az időmérő edzés végtelen egyhangúságban, meglepetések nélkül zajlott, leszámítva persze azt, hogy Guerrieri kenterbe verte még Lópezt is egy Chevrolet-vel. A Ladák  – Valente kivételével – nem jutottak még a Q2-be sem, továbbra is küzdenek a ballasztsúllyal. A Volvók szintúgy végeztek a Q1-ben: gyenge kezdés után erősen visszaestek.

A Q2 első helyét lemeccselte egymással a két argentin, ezúttal Lópeznek ment kicsit jobban. Mellettük Yvan Muller, Tom Coronel és Michelisz Norbert jutott még a szétlövésbe. A 10. helyet és ezzel a fordított pole-t John Filippi szerezte meg. Dominik Greiner nem tiltolta érzéseit: láthatóan dühös volt, amiért James Thompson (aki most már állandó helyettese René Münnichnek) éppen lecsúszott a 11. helyre.

A Q3-ban Muller kisebb hibát vétett a gyorskörén, így csak Michelisz és Coronel után tartotta nyilván a számítógép. Az időmérőt Guerrieri nyerte volna, ha egy félreértésből kifolyóan a csapat át nem küldi szegényt a boxutca kijáratánál lévő piros lámpán. Idejét törölték, így ötödik lett, az élről így aztán López rajtolhat holnap.

Az időmérő edzés eredménye

MAC3: A MAC3-at a Honda nyerte az ismét szerencsétlenkedő Citroën előtt. A franciáknál megint Tom Chilton volt a középső ember, aki sajnos nem volt elég gyors ahhoz, hogy lépést tudjon tartani az elől haladó Lópezzel, de elég lassú sem ahhoz, hogy csak Muller mögé soroljon be. Legutóbb a Nürburgringen láttunk tőlük ilyen fejetlenséget, ám ott elég hosszú volt a kör ahhoz, hogy a két hátulsó autó helyet cseréljen.

A Hondát Michelisz vezette a célba és Rob Huff volt a befejező ember. A Ladánál a ballasztsúly mellett szintén nehézséget okozott, hogy nem a megfelelő sorrendbe álltak be a versenyzők a rajt után, és Gabriele Tarquini nagyon lemaradt a végére, míg Hugo Valente túlságosan is Nick Catsburg hátában autózott.

 A holnapi versenyeket az Eurosport este hét órától élőben adja.

Használható az immár ingyenes WTCC Prémium TV is, bár jómagam csak a Q1-et tudtam rajta végignézni, utána jó időre megrekedt a szolgáltatás…

Magyar Szilvia

Comments

comments