Eseménytelen szombat a Norisringen

Fotó: Schneider Erika

A DTM relatíve eseményszegény versenynapot tudhatott magáénak szombaton a Norisringen. Az időjárás hol esős, hol napos volt, de az időmérőt és a versenyt is száraz pályán futották. A pole pozíciót Edoardo Mortara szerezte meg Phillip Eng és Marco Wittmann előtt. Az időmérő egyetlen említésre méltó balesete René Rast nevéhez fűződik, aki autója hátuljával lekoccolta a falat, de nagyobb probléma nem történt.

A versenyt megelőző sajtóeseményen bejelentették, hogy a DTM áttér a Class One szabályrendszerre és jövőre már lesznek egyesített versenyek a Super GT-vel.

A futam szintén eseménytelen volt (olyasmi, ami után nem kell éjfélig a sajtóközpontban ülni, versenybírói döntésekre várva), és úgyszintén Mortara elsőségével ért véget. „Az egész csapat rendkívül jó munkát végzett. A verseny korai szakaszában problémáim voltak a gumijaimmal, de a végére minden megoldódott” – mondta a győztes.

Mortara ebben a szezonban második győzelmét szerezte meg. Mögötte márkatársa, Gary Paffett és Marco Wittmann végeztek a dobogón.

A verseny teljes végeredménye:

null

null

Magyar Szilvia

Comments

comments