Ehrlacher-val egészült ki a svéd álomcsapat

Fotó: Lynk & Co Cyan Racing

Szerdán reggel a Lynk & Co Cyan Racing bejelentette, hogy a csapat negyedik versenyzője – a korábbi pletykáknak megfelelően – a négyszeres világbajnok Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher lesz 2019-ben – a francia ezzel mindössze egy év után távozott a Münnich Motorsport csapatától.

Nyilvánvaló módon nem okozott sokak számára meglepetést a Lynk & Co Cyan Racing szerda reggeli bejelentése, ugyanis már hónapok óta azt rebesgették, hogy Yann Ehrlacher a kínai-svéd csapatnál fogja folytatni pályafutását. A 22 éves pilóta 2017-ben, a WTCC-ben ejtette meg debütálását a nemzetközi túraautózásban, és már az első évében meglepetést tudott okozni azzal, hogy Argentínában győzelemre vitte az RC Motorsport privát Ladáját. Az idei évre a Münnich Motorsporthoz igazolt Esteban Guerrieri mellé, és ugyan nyert a Hungaroringen és Hollandiában, de összetettben csak a tizedik helyen zárt.

Jövőre pedig igencsak komoly csapattársakat kap Muller, a háromszoros WTCC-bajnok Andy Priaulx és a tavalyi világbajnok Thed Björk személyében – mindenesetre Ehrlacher már nagyon várja a jövő évet, aminek hangot is adott a Cyan Racing kommünikéjében: „Ezzel egy álmom vált valóra, a Cyan Racingnél jobb csapatot elképzelni sem tudnék. Nagyon sok mindent kell még tanulnom, azonban ez lehetővé is válik olyan csapattársakkal magam körül, mint Andy, Thed és Yann, ugyanakkor nagyon magas a mérce, ami az eredményeket illeti. Ugyan én vagyok a legfiatalabb a csapatban, de nekem is olyan magasak az ambícióim a 2019-es WTCR-szezont illetően, mint nekik.”

Ehrlacher a negyedik versenyző Björk, Muller és Priaulx mellett.
Fotó: Lynk & Co Cyan Racing

„Valamennyiünket lenyűgözött Yann a sebességével és a fiatal korához mérten nagy érettségével. Már hosszú évek óta nem láttunk olyan fiatal tehetséget, mint amilyen ő. Vele lett teljes a 2019-es felállásunk a tapasztalat versenyzőink mellett” – tette hozzá Christian Dahl, a Cyan Racing vezérigazgatója.

A Cyan Racing nagyon erős kvartettet rakott össze a jövő évre, ahogyan a svédek is fogalmaztak a sajtóközlemény címében, „Fiatal tehetség tette teljessé a Lynk & Co Cyan Racing WTCR-es álomcsapatát”. Egy biztos, a Gabriele Tarquini, Michelisz Norbi, Nick Catsburg és Augusto Farfus alkotta kvartettet felvonultató Hyundainak fel kell kötnie a nadrágot…

A kemény munka megállás nélkül folytatódik, a szerdai nap folyamán a csapat Barcelonában fog tesztelni, és Ehrlacher mellett Priaulx és Muller is vezetni fogják az új Lynk & Co 03 TCR-t.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments