Dušan Borković bocsánatot kért

Fotó: Magyar Szilvia

Mialatt saját felesége érdekes érvekkel és meglátásokkal kelt férje védelmére, és Mikel Azcona gyorsan sietett cáfolni ezeket a nemzetközi sajtóban, Dušan Borković bocsánatot kért a paddockban vasárnap történtekért.

Honlapunk elhatárolódik attól, hogy akár az Andrijana Borković, akár a Mikel Azcona által elmondottakat közreadja, mert nem kíván olyan beszámolót közölni az esetről, mely valamely oldalhoz kapcsolódik. Az egymásnak tökéletesen ellentmondó beszámolókból egyértelműen látszik, hogy mindkét fél megpróbálja a másikat felelőssé tenni az esetért, valamint az is vitán felüli, hogy nyelvi-kommunikációs nehézségek is közrejátszottak a kialakult szituációban.

Dušan Borković sajtótájékoztatót tartott kedden reggel, melyről az alábbi nyilatkozatot kaptuk kézhez. Szerkesztőségünk a továbbiakban nem kíván az ügy részleteivel foglalkozni.

„Nem szeretnék további fejtegetésekbe bocsátkozni arról, hogy mi történt a monzai paddockban a versenyek után, vagy, hogy ki mit olvasott a sajtóban. A fizikai erőszak ellen vagyok, és mindig, amikor csak lehetséges, megpróbálok nem erőszakos megoldást találni egy problémára. A reakcióm, ami a videón volt látható, nyilvánvalóan túl sok volt, és bocsánatot szeretnék kérni érte. Legmélyebb bocsánatkérésem továbbá a versenyzőtársaknak, a csapatoknak, a szervezőknek, az FIA-nak, de leginkább a rajongóknak is szól.

Én az autósportban élek, túlságosan is szeretem és tisztelem ahhoz, hogy hagyjam, hogy ez az eset megbélyegezzen engem, vagy bárkit, akit az imént említettem. Részemről dolgozni fogok azon, hogy helyrehozzam ezt a képet. Mindenkinek köszönöm a támogatását és megértését.”

Comments

comments