Dupla dobogó Kiss Norbertnek

kamion1

A második verseny dobogója

A kamion fesztivál második napján, a Hungaroringen az első időmérő edzésén Jochen Hahn szerezte meg a pole pozíciót, az OXXO Racing brit versenyzője Ryan Smith előtt. Kiss Norbert a második sorból, a negyedik pozícióból rajtolhatott.

Az első verseny alatt a magyar versenyző két nagyszerű előzést is bemutatva a dobogó második fokára küzdötte fel magát.

A versenybíróság több versenyzőt is figyelmeztetésben részesített, elsősorban a pálya limit átlépése miatt. Több kisebb koccanás is történt a pályán, melyeket a versenybírák vizsgálnak.

Norbi az utolsó körben a célegyenes végén végrehajtott előzéssel biztosította be második helyét.

“Kérdeztem a csapatot rádión, hogy hányadik körben járunk, de nem értettem a választ. Nem tudtam, hogy az lesz az utolsó kör, egyszerűen ott láttam a lehetőséget és megpróbáltam” – mondta Kiss a sajtótájékoztatón. 

A második verseny fordított rajtráccsal indult. Az első kanyarban máris koccanás történt és két versenyző is ott maradt. Stephanie Halm az első kör végére az élre állt és végig vezetett.

Hátrébb szoros csaták bontakoztak ki, Kiss Norbert sokakat megelőzött, a lökdösődésben egyesek kisebb-nagyobb karosszéria-elemeket is elveszítettek. Frantisek Vojtiseket többször is figyelmeztették a pályalimit figyelmen kívül hagyása miatt, bár így is maga mögött tudta tartani Kisst, folyamatos késői fékezésekkel.

Az utolsó körben a célegyenes ráfordító kanyarban Kiss Norbi kicsit összeért Vojtisekkel (a magyar versenyző elmondása szerint elkerülhetetlen volt a koccanás, az ismételt nagyon késői fékezés miatt), aki nekicsapódott a boxutca falának. Kiss a második dobogós helyezését szerezte ugyanazon a napon, ám a végeredmény ebben az esetben is vizsgálat alatt van. Vojtisek kamionja és a boxutca fala is rondán összetört.

A versenyt végül az a Stephanie Halm nyerte, akinek a kamionja hátuljára a „Women behind the wheel” (Lány a volán mögött) felirattot festették. Most az összes fiú e mögött a lány mögött végzett.

A bajnokság a vasárnapi versenyekkel folytatódik, előbb azonban a versenybíráknak el kell dönteniük a szombatiak végeredményét…

A vádaskodás és a cirkusz az egyébként a Fan Village-ben tartott sajtótájékoztató részévé vált, és kevésen múlott, hogy tettlegességig nem fajult a dolog. Ezt a sajtófőnök közbelépése akadályozta meg.

Bár a versenyigazgató nyomatékosan megkérte a versenyzőket a briefingen, hogy vigyázzanak egymás és a pálya épségére, valamint külön kiemelte, hogy egyikükkel sem szeretne beszélgetni vasárnap este előtt, láthatóan egyik kérése sem teljesült maradéktalanul…

Végül a versenybíróság mindkét futam végeredményét jóváhagyta, így az első dobogója : Jochen Hahn, Kiss Nrbert, Ryan Smith, a másodiké pedig Stephanie Halm, Anthony Janiec és Kiss Norbert.

kamion2

Hakucsák Eszter – Magyar Szilvia

Comments

comments