DTM: Vasárnap Wittmann indul az élről!

Marco WittmannA DTM időmérőjére az előre meghatározott időpontban, 18.10-kor került sor. Délelőtt még elég borús-hűvős idő fogadta a mezőnyt, azonban a bajnokság háromfordulós kvalifikációjára már felszakadozott a felhőzet és a nap is ki-kisütött.

A Q1-es szakasz 13 percből állt, ahol az 5 leglassabb versenyző búcsúzott. A nyitó körök során a szabadedzésen nem igazán jeleskedő Petrov állt az élen 1.39.852-vel, majd Miguel Molina is begyújtotta a rakétákat, meg sem állt 1.37.094-ig.

A következő körök során Wittmann állt az élre, az időmérőn ő volt az első versenyző, aki bement az 1.37-es idő alá, a BMW Team RMG pilótája 1.36.878-al került az első helyre. 10 perc után Di Resta, Juncadella, Mortara, Vietoris és Petrov állt kieső helyen.

A Q1-ben végül Wittman bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Martin és Molina jutott tovább a második-harmadik helyen. A kiesők közé Di Resta, Juncadella, Paffett, Vitaly Petrov és Christian Vietoris „kvalifikálta” magát.

Az időmérő második szakaszán Farfus nyitott az élen 1.37.189-el, de Molina gyorsan tovább javította ezt az időt 1.37.120-ra. Persze Wittmann sem akart kimaradni a továbbjutásért folytatott csatából, ahogy Felix da Costa sem, aki elsőként ment be az 1.36.972-vel az 1.37-es idő alá.

A portugál pilóta mögött Martin, Molina, Farfus, Müller, Tambay, Spengler és Glock sorrend alakult a továbbjutó helyeken. A leintés előtt nem sokkal Wittmann vette át a vezetést Félix da Costa előtt és Glock is pontszerző helyekre verekedte magát. A kiesők között Spenglert, Greent, Ekströmöt, Mortarát, Rockenfellert, Handet, Scheidert, Wehrleint, Wickenst és Tomczykot találhattuk meg.

Az időmérő harmadik szakaszában tehát Wittmann, Felix da Costa, Glock, Martin, Molina, Farfus, Müller és Tambay mérkőzött meg a pole pozícióért. Elsőként Farfus nyitott az élen, de Molina és Martin egyaránt megjárták a pole pozíciót érő köridőket.

Rajtuk is túltett azonban Martin, aki 1.36.777-el utasította maga mögé a többieket, Molina 0.085 ezrednyi lemaradással követte a belga versenyzőt. A harmadik helyre Felix da Costa verekedte oda magát, míg Glock csak az utolsó percekben hajtott ki a pályára. Elsőre futott 1.36.896-os köre az ötödik helyre volt elég.

A leintés előtt két perccel Wittmann állt az élre 1.36.518-al, Martin volt a második, Molina a harmadik, Felix da Costa pedig a negyedik. Pár másodperccel a kockás zászló előtt Glock feljött a második pozícióba 1.36.731-el, Molina maradt a harmadik. Az első tíz sorrendje tehát: Wittmann, Glock, Molina, Martin, Felix da Costa, Farfus, Tambay és Müller.

A teljes kvalifikációs lista ITT megtekinthető.

Fotó: DTM Media

Comments

comments