Citroën Spa Wellness

rajtSokak szerint a világ egyik legjobb pályájára látogatott a hétvégén a WTCC mezőnye. S bár Spa valóban az egyik legélvezhetőbb versenypálya nézőnek és versenyzőnek egyaránt az univerzumban, még az ilyen élvezetes futamokat is agyon lehet csapni a megszokott rajtsorrenddel és végeredménnyel…

A szombati időmérő edzés mindhárom szakasza úgy végződött, ahogy általában szokott: három darab Citroën versenyautóval az élen. A Q1-ből még épphogy továbbment Michelisz Norbert, de a Q3-ról éppen lecsúszott. Yvan Mullerék mellett az ötautós szétlövés további két résztvevője Hugo Valente és Gabriele Tarquini voltak.

A rajrács végül úgy alakult, hogy az első versenyen Yvan Muller, a másodikon Gianni Morbidelli állhatott az első rajtkockában.

A Q1, a Q2 és a Q3 eredményei itt megtekinthetőek.

Vasárnap szép napos idő köszöntött Spára. A magyar szempontból fontos dolgok közé tartozik, hogy a Zengő versenyzője, Michelisz Norbert mindkét futamon a hetedik helyen ért célba, a Campos Racing által felajánlott lehetőséggel élő Nagy Norbert pedig mindkét futamon végigment. Az ifjú magyar versenyző saját bevallása szerint tapasztalatgyűjtésre kívánta felhasználni a TC2-s versenyautóban eltölthető köröket, amivel nem is volt semmi baj, hiszen maximálisan kihasználhatta ezt az időt.

Szerencsére mindkét rajtot megúsztuk nagyobb ütközések nélkül, bár az első verseny sorrendje eleinte körülbelül így nézett ki: Yvan Muller, Sebastien Loeb, José María Lopez, Hugo Valente és mindenki más ötödik. Michelisz és Tarquini többször össze is értek. Tom Chilton pedig nagy felzárkózásba kezdhetett, mivel a rajtrácson ragadt, amikor meglódult a mezőny.

A harmadik-negyedik körben nagyot csatázott egymással Loeb és Lopez. Most még megőrizte a francia a helyét, de végül, az utolsó körben az argentin került ki győztesen.

A második versenyen a harmadik helyről induló, a hazai közönség által hajtott Tom Coronel rendkívül jó rajtot fogott, rögtön az élre állt, és sokáig vezetett is. Eleinte Tiago Monteiro, Gianni Morbidelli és Michelisz követte, majd Lopez, Muller és Loeb vágtak át a mezőnyön, mint kés a vajon…

Egy darabig tartotta magát Coronel Lopez és Muller előtt, de a verseny vége felé győzött a Citroën fölénye, és Lopez nyert négyszeres világbajnok márkatársa előtt. Coronel sikeresen hozta a harmadik helyet, aminek legfőbb rajongói – a gyermekei – nagyon örültek.

Igazság szerint mindannyian kicsit többet vártunk Spától, de legalább a Citroën pilótái jól érezték magukat. Jövőre, egy kicsit összerázottabb mezőnnyel kijöhet belőle valami nagyon izgalmas is…

Az első verseny végeredménye.

A második verseny végeredménye.

Kapcsolódó hír, ha már egyszer a hosszú pályáknál tartunk: megerősítést nyert a héten, hogy a jövő évtől szerepel a versenynaptárban a Nordschlife, a régi Nürburgring.

Comments

comments