BRÉKING!!! A Mercedes csapata elbúcsúzik a DTM-től

Forrás: Mercedes-AMG DTM Facebook

A stuttgartiak a Mercedes-AMG DTM Facebook oldalán jelentették be nem sokkal ezelőtt, hogy 2018 év végén befejezik a DTM-es szereplésüket, és teljes erővel a Formula E versenysorozatára koncentrálnak.

Toto Wolf, a Mercedes AMG Motorsport főnöke így nyilatkozott:

„A DTM-ben eltöltött évek mindig is nagyon fontos szerepet fognak játszani a történelmünkben. Köszönettel tartozom minden munkatársamnak, akik az évek során nagyszerű munkát végeztek és a Mercedes-Benz családját a sorozat legsikeresebb gyártójává tették. Annak ellenére, hogy egy ilyen búcsú mindig nehéz, az aktuális és a jövő évi szezonban is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb győzelemmel és címmel búcsúzzunk a DTM-ből. A rajongóinknak is tartozunk ennyivel. Mint megannyi területen, az autósportban is egy meghatározó, prémium szintet akarunk képviselni, ennek érdekében pedig innovatív utakat kell bejárnunk. Ezt a Formula 1-gyel és a Formula E-vel tökéletesen le tudjuk fedni. A Formula E olyan, mint egy izgalmas start-up vállalkozás: vadonatúj formátum, kombinálva egy sajátos, markáns versenykarakterisztikával, ahol az aktuális és jövőbeli technológiák kelnek versenyre egymással.”

Dr. Jens Thiemer, a Mercedes-Benz Cars marketing alelnöke is megszólalt.

„Egy hosszú motorsport-korszak ér véget azzal, hogy a Mercedes kiszáll a DTM-ből. Büszkén tekintünk a csapataink, versenyzőink, partnereink és a kulisszák mögötti számtalan segítőnk elkötelezettségére és mindazokéra, akik a DTM-et egy nagyszerű és vonzó felületté tették az ügyfeleink és a márka rajongói számára. Ám most eljött az idő, hogy új utakra lépjünk. A Mercedes-Benz a jövőben EQ márkajelzésű elektromos meghajtású járműveket dob piacra. Ennek szellemében a Formula E egy logikus lépés annak érdekében, hogy demonstráljuk az elektromos meghajtással rendelkező járműveink teljesítményét mind a motorsport, mind a marketing területén.”

Forrás: Mercedes AMG DTM Facebook

Fordította Schneider Erika

Comments

comments