BoP teszt, Valencia

Photo: TCR Series Official

Február 13-14 között futották Valenciában a BoP tesztet, melyen 11 márka képviseltette magát: Alfa Romeo Giulietta, Audi RS3 LMS, Honda Civic 2017 és 2018, Hyundai i30 N, KIA C’eed, LADA Vesta, Opel Astra, Peugeot 308, Renault Mégane, SEAT León és Volkswagen Golf GTI.

Bár sokan várták, hogy a FIAT frissiben elkészült, új, TCR fejlesztésű autója feltűnik a BoP teszten, ez nem történt meg. A különböző modellek először saját tesztversenyzőjükkel tettek meg köröket a pályán, az általános beállítások végett, majd a volánt átvették a kijelölt BoP teszterek: Daniel Lloyd és Gianni Morbidelli.

Morbidelli az első napon ronda balesetet szenvedett a Renault-val, mely a célegyenes végén egy törött féktárcsa miatt megállíthatatlanul csapódott a gumifalba. Az autó rondán összetört, Morbidellit zúzódásokkal kezelték a pálya kórházában.

Másnap az olasz eléggé jól volt ahhoz, hogy folytassa a tesztelést. Mind a 11 autóval sikeresen végeztek, azonban a teszt eredményeit, ezáltal az autók súlyozását csak márciusban hozzák majd nyilvánosságra.

Magyar Szilvia  

Comments

comments