Blancpain Sprint: Eredmények Zolderből

winnerqualiraceUtolsó európai versenyhétvégéjéhez érkezett a Blancpain Sprint mezőnye, melyet a belgiumi Zolderban rendeztek meg.

Érdekes adalék – és persze így ismét rajtuk a világ szeme – hogy Alex Zanardi pár napja tért vissza a világ egyik legkeményebb hosszútávú triatlon versenyéről, a Hawaii triatlonról. Az eredményéről nincs pontos információnk, de az olasz szerint – s aki járt már valaha ezen a versenyen, azok szerint is – ha végigcsinálja valaki, az már felér egy győzelemmel.

A Blancpain hawaii-i népszerűsítése után tehát ismét teljes volt a mezőny. A szombati időmérőversenyt a Belgian Audi Club egyes számú versenygépét kormányzó Cesar Ramos – Laurens Vanthoor páros nyerte, az NCS Motorsport 95-ös (Peter Kox, Nicky Catsburg) és a Grasser Racing Team 28-as (Hari Proczyk, Jeroen Bleekemolen) Lamborghinije előtt.

Régi ismerőseink helyezései: Giorgo Pantanoék 7., Alex Zanardi 10., Tomas Engéék a 13., Marc Bassegnék a 15., Marcus Winkelhockék a 16., ifjabb Nelson Piquet-ék a 22. helyen végeztek. Eredménylista

A vasárnapi főfutamon a HTP Motorsport két Maximilianja (Buhk és Götz) végzett az élen, a tegnap is harmadik Grasser racinges Lamborghini és a szombati győztes Audi mögött.

További említendő helyezések: Pantaóék 6, Engéék 9., Zanardi 13., Bassengék 15., Winkehockék 18. Nelson Piquet-ék alakulata nem fejezte be a futamok.

A főverseny eredménye

A futamok megtekinthetőek a sorozat hivatalos Youtube csatornáján.

Fotó:blancpain-gt-series.com

Comments

comments