Blancpain: Audi-Mercedes szombat a Hungaroringen

DSCN6270

A szombati győztes páros

A Blancpain szombati versenynapján az időmérő edzés és az úgynevezett qualifikációs verseny került megrendezésre. Csak a tegnap duplaszaltót bemutató Audi párosa, Markus Winkelhock és Niki Mayr Melnhof nem tudott milyen autóval kiállni. A mezőny simán túljutott az időmérő edzésen és már az egy órás qualifikációs futamra készült, amikor az a csúnya eset történt a kamionoknál, aminek következtében „kicsit behorpadt” a boxutca fala…

A romok eltakarítása után pár perc késéssel az eredetileg tervezetthez képest felállhatott a népes mezőny a rajthoz.

Sajnos a 101-es autó nem jutott messzire, Zampieri rögtön az első kanyarban a bukótérben maradt. Sandström sem járt sokkal jobban, a versenybíróság vizsgálat alá vonta ügyüket, a verseny rövid sárga zászlós periódus után folytatódott.

Komolyabb baleset ezt követően nem történt, a boxkiállások is rendben zajlottak le, a futam mintája lehetett volna annak, hogyan zajlik, amikor minden rendben van.

Az utolsó 20 perc lett igazán izgalmas, amikor az AKKA ASP és a Belgian Audi Club két csapata (88, 33 és 1-es rajtszámú autóikkal) egymásnak feszültek. Bár Tristan Vautier (a 88-asban) igazán megszorongatta Enzo Idét (33), nem sikerült felülkerekednie rajta.

Az egy órás versenytáv ellenére szoros befutóban Ide hazahozta a főverseny pole-ját érő győzelmet. A Tristan Vautier – Félix Rosenqvist páros szerezte meg a második helyet.

A főversenyen régi ismerősünk Nick Catsburg és váltótársa Stef Dusseldorp a 17. helyről rajtolhat majd el.

A Silver Cup kategóriát a Moller – Picariello, a Pro-Am kategóriát a Broniszewski – Piccini páros nyerte.

A verseny összképe alapján a Hungaroring továbbra is az Audik és Mercedesek pályája. A vasárnapi főversenytől is ezek az erőviszonyok várhatók el.

Magyar Szilvia

 

Comments

comments