Bedobják a mély vízbe a M1RA versenyzőjét

Fotó: TCR Europe Media

A M1RA külföldi versenyzője, Luca Engstler szabadkártyásként rajthoz áll a túraautó-világkupa soron következő, szlovákiai versenyein, de nem a magyar, hanem a családi csapat színeiben.

19 éves kora ellenére elképesztő mennyiségű tapasztalattal bír Luca Engstler: mielőtt az idei évre a TCR Európa-kupa mezőnyébe, a M1RA-hoz igazolt – ahol Nagy Dániel csapattársa lett –, számos bajnoki címet nyert az ázsiai, a maláj és a közép-keleti TCR-sorozatokban, de a németországi kiírásban is rendre ott volt a legjobbak között.

A nemzetközi porondon való bemutatkozás a vártnál nehezebben alakult az ifjú Engstler számára, ugyanis a Hungaroringen megrendezett nyitóhétvégén, az időmérő edzésen összetörte a Hyundai i30 N TCR-t, amit aztán a magyar csapat csodával határos módon, éjszakába nyúló munkával helyrepofozott a másnapi futamra. Ennek dacára komoly kihívással szembesült Engstler a népes, 37 fős mezőnyben, ugyanis mindkét futamon a rajtrács végéről kellett felzárkóznia: így is az első futamon a 19., a másodikon pedig a pontszerző, 12. helyen ért célba.

A jövő héten pedig újabb tapasztalatokkal gazdagodhat az egykori WTCC-pilóta, Franz Engstler fia, ugyanis a családi csapat, azaz a Team Engstler színeiben rajthoz áll a WTCR következő hétvégéjén, aminek a Slovakia Ring ad otthont.

„Rendkívüli boldogsággal és büszkeséggel tölt el az, hogy a WTCR-ben versenyezhetek a Slovakia Ringen. Örömmel tölt el, hogy megkaphattam ezt a lehetőséget; borzasztóan hálás vagyok a támogatásért, amit kapok. Elképesztő, hogy 19 évesen egy FIA-versenysorozatban bizonyíthatok, habár ez jelent némi nyomást is. Egy picit már most izgulok, de igyekszem majd a dolgok pozitív oldalát nézni, illetve a tanulásra koncentrálni. Bizonyára nem az a célom, hogy rögtön dobogóra álljak. Realisztikusnak kell lennem, és arra fókuszálnom, hogy sokat tanuljak és minden futamon célba érjek” – kommentálta szabadkártyás szereplésének hírét Luca Engstler, hozzátéve, hogy a plusz 20 kilóval, amit a szabadkártyások kapnak, még nehezebb kihívásnak néz elébe, de számára a tanulás lesz a lényeg.

Engstler lesz a 2019-es WTCR-szezon második szabadkártyása, miután a magyarországi versenyeken Tenke Tamás ugyanebben a státuszban állt rajthoz a Zengő Motorsport színeiben.

Kováts Olivér

Médiapartneri megegyezés révén megjelent még: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Comments

comments