Báldi Gergő az E-WTCR “Beat the Drivers” bajnoka

Fotó: M1RA Motorsport, hivatalos weboldal

Május 18-án, hétfőn este lezárult az első olyan szimulátor-sorozat, mely honlapunk témakörébe tartozik. A WTCR „Beat the Drivers” sorozatát a M1RA-s Báldi Gergő nyerte meg Moritz Löhner előtt.

A négy helyszínre tervezett mini-sorozatot azért indította a WTCR stábja a RaceRoom felületén, hogy a lezárások alatt leköthessék a rajongókat és a versenyzőket is valamivel. A sorozat két hetente, hétfőnként jelentkezett be élő streammel, sorrendben a virtuális Hungaroringről, a Slovakia Ringről, Ningbóból és Sepangból. A sorozat címe „Beat the Drivers” azt sugallja, hogy céljuk az volt a valós versenyzők és a gamerek összeengedésével, hogy a gamerek bizonyíthassák, hogy meg tudják verni a valós versenyzőket. Ugyanakkor, mivel a szimulátoros és a valós versenyzésben mutatott képességek némely versenyzőnél olyan messze esnek egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, némely esetben a versenyzők örültek, ha a lépést tudták tartani a gamerekkel egyáltalán…

A fordulókra külön lehetett kvalifikálni, a legjobb 20 időeredménnyel rendelkező játékos jutott be, általában 10 WTCR versenyző mellé. A WTCR részéről a játékban részt vettek: Mikel Azcona, Kevin Ceccon, Mitchell Cheah*, Aurélien Comte*, Luca Engstler*, Yann Ehrlacher*, Néstor Girolami, Esteban Guerrieri, Mato Homola, Niels Langeveld*, Tiago Monteiro*, Michelisz Norbert*, Tassi Attila.

Eleinte még előfordult, hogy már egy 18. hellyel is legjobb valódi versenyzővé avanzsálhatott valaki (pl. Homola a Hungaroringen), de Guerrieri a végére annyira belejött, hogy Sepangban a fordított rajtrácsos második versenyt meg is nyerte.

A játék fődíja a kellemes szórakozáson és szórakoztatáson kívül egy, a TAG Heuer által felajánlott karóra volt. Sepang előtt Báldi Gergő vezette az összetettet, Moritz Löhner, Jakub Brzezinski, Bánki Bence, Pinczés Ádám, Nikodem Wisniewski, Esteban Guerrieri, Tim Heinemann, Nagy Dávid, Barna Martin és Csuti Zoltán előtt. Báldinak minden esélye megvolt a bajnoki címre, sikerült is Sepangban a többiek előtt maradnia a ponttáblán, és összesen 3 győzelemmel elhódította a bajnoki címet. Guerrieri is roppant boldog volt: rendkívül sokat gyakorolt azért, hogy végül sikerüljön egy futamot behúznia, valódi versenyzőként a gamerek között.

Báldi Gergő bajnoki címéről a M1RA bejegyzésében olvashatunk többet.

*nem minden futamon álltak rajthoz

Magyar Szilvia

Comments

comments