Az elsőt soha nem felejtjük el!

Fotó: Erika Schneider

A hungaroringen a vasárnapi DTM futam legalább olyan meglepő eredményt hozott, mint a szombati, ugyanakkor pontosan annyira örült neki a győztes, ha nem még jobban, mivel élete elő győzelmét aratta a DTM-ben.

Már a pole pozíciót is René Rast szerezte meg Marco Wittmann, Mattias Ekström és Nico Müller előtt. A futam eléggé eseménymentes volt, csak a kerékcserék kavarták meg az állóvizet, és így esett, hogy Mattias Ekström az élre állt. A svéd vezetett is, már úgy nézett ki, hogy az övé lesz egy újabb unalmas győzelem a Hungaroringen (mint azt tavaly megjegyezte: rettentő unalmas versenyt futott, de legalább nyert), ám most nem így alakult.

A futam vége felé Rast utolérte és támadni kezdte Ekströmöt, és öt körrel a kockás zászló előtt gyönyörű előzést mutatott be, az élre állt és megszerezte első futamgyőzelmét a DTM-ben.

Amikor a helyi riporter megkérdezte a márkatársak között az utolsó körökben zajló csatáról Dieter Gasst, az Audi első emberét, hogy nem félt-e attól, hogy ebből baj lesz, Gass azt válaszolta: “Őszintén: Mattiasszal nem. Van agya és használja is!”

Rast boldogan üvöltötte a rádióba: “Mega! Ez hihetetlen! Nem hiszem el, megcsináltuk!”

A Hungaroring pedig ismét két dologgal lett gazdagabb: 45 percnyi eseménytelen DTM futammal, és 5 perc izgalommal, meg a hozzá tartozó első győzelemmel, amit soha nem felejtünk el.

A futam végeredménye

Magyar Szilvia

Comments

comments