Az a 2.12.990! – időmérő, Slovakiaring

coronelEgy újszülöttnek minden vicc új. Ugyanakkor egy új pálya is mindenkinek ugyanakkora kihívás.

Tehát a Slovakiaringen mindenki ugyanúgy megszenvedett a beállításokkal és a pályatanulással, és a Zengőnek is ugyanakkora tapasztalata volt, mint bárki másnak. Így estek meg a következő érdekes esetek: Tom Coronel hajszál híján, meg egy piros zászló miatt lecsúszott a Q2-be kerülésről. Szidta is utána a szervezőket, hogy nem jó helyen van a boxuk, így nem tudta megfelelően kihasználni a Chevik és a SEAT-ok szélárnyékát. Nos, a szélárnyék fontos ezen a pályán, de az egészért a szélárnyékot, illetve annak hibáját okolni, az egy kicsit talán túlzás.

Ugyanakkor Pepe Oriola, a frissen elfogadott futóművű Fordok, Alexej Dudukalo és Michelisz Norbert már a Q1-ben is villogott.

A legtöbb pilóta, aki még esélyesnek tartotta magát a Q2-be kerülésre éppen gyors körön volt, amikor Frantz Engstler elásta magát a kavicságyba, néhány másodperccel a Q1 vége előtt. Többek között ezért is búcsúzott Coronel is a további küzdelmektől.

Aztán a Q2-ben Michelisz olyan kört kapott el, amire még talán nagypapa korában is büszke lesz, porig alázva ezzel a követő bojt. Nem is volt több az autóban, leült hát a boxutca falánál, megnézni, mihez kezdenek a többiek az utolsó pár másodpercben a körével.

Semmihez! 2.12.990. Ennyi volt erre a szombatra, semmi több. Megközelíteni is csak Dudukalónak sikerült…

Eredménylista Q1

Q2

Kombinált

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments