Auer másodszor!

Fotó: DMT hivatalos

Az osztrák himnusz már másodszor csendült fel a 2017-es DTM szezonban: Lucas Auer második győzelmét is bezsebelte a lausitzringi első versenyen. A 22 éves Mercedes pilóta magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát és végig maga mögött tartva Robert Wickenst és René Rastot, elsőként is hozta be a célba az autót. Rastnak egyébként ez volt az első DTM-es dobogója, amire mindössze hat versenyt kellett várnia.

„Ma egyszerűen minden összejött. Tökéletes verseny volt” – mondta Auer a verseny utáni sajtótájékoztatón. „A futam elején mindent beleadtam, hogy kiautózzak egy biztonságos előnyt, de nem voltam benne biztos, hogy sikerülni fog. Az első etap végére viszont összejött, és ezt az előnyt meg is tudtam tartani egészen a kockás zászlóig.” Lucas Auer ezzel a rajt-cél győzelemmel elérte pályafutása harmadik elsőségét.

A győztes mögött viszont korántsem voltak ennyire egyértelműek a pozíciók sorsai, kemény küzdelem folyt a dobogós helyekért. A részben eltérő stratégiák több versenyzőt is helyzetbe hoztak, Maxime Martin (BMW) végül megadta magát a sorozatos támadásoknak, és negyedik helyen ért célba Wickens (Mercedes) és Rast (Audi) mögött.

A verseny teljes végeredménye:

 1. Lucas Auer (Mercedes)
 2. Robert Wickens (Mercedes)
 3. René Rast (Audi)
 4. Maxime Martin (BMW)
 5. Mike Rockenfeller (Audi)
 6. Gary Paffett (Mercedes)
 7. Edoardo Mortara (Mercedes)
 8. Mattias Ekström (Audi)
 9. Maro Engel (Mercedes)
 10. Jamie Green (Audi)
 11. Timo Glock (BMW)
 12. Augusto Farfus (BMW)
 13. Marco Wittmann (BMW)
 14. Bruno Spengler (BMW)
 15. Loic Duval (Audi)
 16. Paul Di Resta (Mercedes)
 17. Tom Blomqvist (BMW)
 18. Nico Müller (Audi)

A bajnokságot három verseny után 68 ponttal Lucas Auer vezeti, előnye már 34 pont a második helyen álló Mercedes-es Gary Paffett-tel szemben. Harmadik helyen Mike Rockenfeller áll (31 pont), Jamie Green a maga 27 pontjával visszaesett a negyedik helyre.

Forrás: DTM sajtóközlemény

Fordította: Schneider Erika

Comments

comments