Audi fölény és programváltozás Barcelonában

TCR Europe Official

Barcelonában a szabadedzésekkel megkezdődött a TCR Europe hatodik versenyhétvégéje. A megváltozott kompenzációs súlyok miatt a mezőny egyelőre vegyes képet mutat: még egyazon márkán belül is markáns különbségeket látunk a táblázaton. Kis káosz is nyomon követhető: néhány versenyző transzpondere nem működik, a szombati nap programját pedig az előrejelzett heves esőzés miatt megváltoztatták.

A súlyozás alól felszabadított Audik és Volkswagenek uralták az első edzés képét, az öt Peugeot-ból három csatlakozott hozzájuk, Gilles Colombani a szokásos mezőny végi tempóban haladt, ám Aurélien Comte a többiekhez képes nagyon gyenge időket autózott.

Feltűnően nagy különbség volt a Target Hyundaiai és a M1RA versenyzők időeredményei között is, utóbbiak a mezőny végén, előbbiek a mezőny elején végeztek. Új seprő jól seper egyelőre mind a Renault-nál, ahol Jack Young az első edzésen a 19., a másodikon a 12. időt autózta, mind pedig a PCR Sportnál: John Filippi a 11., illetve a 17. időket autózta.

Az első edzésen Gilles Magnus volt a leggyorsabb Santiago Urrutia, Gianni Morbidelli, Dan Lloyd, a Clairet testvérek, Julien Briché, Maxime Potty, Nelson Panciatici és Andreas Bäckman előtt. Szabó Zsolt mellett a 21., Tenke Tamás mellett a 27. időt jegyzi a rendszer.

A második edzésen Urrutia végzett az élen Josh Files, Dominik Bauman, Panciatici, Briché, A. Bäckman, Lloyd, Homola, Jimmy Clairet, és Magnus előtt. A M1RA autói a 29-30. időkkel zártak, Tenke Tamás a 28. lett.

Fontos azonban hozzátennünk, hogy az első edzésen többeknek egyáltalán nem volt jegyzett ideje, köztük például Josh Filesnak sem, mivel a transzponderek több versenyzőnél nem, vagy nem megfelelően működtek. Így aztán előfordulhatott, hogy valakinek jobb ideje volt, vagy megtett értékes tesztköröket a pályán, de erről az időmérő rendszer nem vett tudomást.

A holnapi napot érintő fontos változás, hogy nagy mennyiségű esőt jósolnak. Mivel a program eléggé az estébe hajlott volna és az esővel kombinálva a látási viszonyok nem tették volna lehetővé, hogy minden sorozat lefussa a versenyét, így előrébb hoztak bizonyos eseményeket. Ennek fényében az időmérő edzés 11:10-kor, az első verseny pedig 17:20-kor rajtol. A versenyről a TCR Youtube csatornáján és Facebook oldalán élő közvetítés látható majd.

Magyar Szilvia

Comments

comments