Átlagos időmérő Motegiben

Nzk0MTM0

Fotó: FIAWTCC.COM

Normál mederben folyó, meglepetésekkel nem szolgáló időmérő edzésen van túl a mezőny Motegiben. Jelenleg se tájfun nincs, se földrengés, szép, napfényes idő köszöntötte a mezőnyt szombaton.

A Q1-ből Tom Coronel mért idő nélkül nem jutott tovább, ugyanis a második szabadedzésen tönkrement a motorja, és ki kellett azt cserélni. A Q1 alatt az új motort próbálgatta inkább, kizárólag fel- illetve levezető köröket futva. Úgyis kinéz egy 10 helyes rajtbüntetés, legalább az autó legyen jól beállítva. (Később elmondta, hogy sajnos a beállítás nem sikerülhetett, mivel az új motorban egyáltalán nem volt húzóerő.)

A Ladáknak különösen rosszul ment az időmérő ismételten. Nick Catsburg elmondása szerint nehezen birkóznak meg még mindig az 50 kg plusz súllyal, ami megváltoztatta az autó egyensúlyát, így az sokkal nehezebben vezethető.

Girolaminak jól ment a visszatérés, nem csak a Q2-be jutott, de majdnem Q3 lett belőle, és Thed Björköt is megelőzte. A Q2-ben Michelisz Norbert autózta a 10. időt, Rob Huff a 9. lett, tehát a nyitóversenyen Honda első sor várható.

A Q3-ba a négy Citroën mellett (López, Bennani, Muller és Chilton) végül Tiago Monteiro fért be.

José María López élete 20. WTCC pole-ját szerezte Yvan Muller, Mehdi Bennani, Tiago Monteiro és Tom Chilton előtt.

Az időmérő végeredménye

MAC3 A MAC3-ban a Lada kezdett, de sajnos itt sem ment nekik jobban, mint egyéniben. A Hondánál most Michelisz haladt a sor végén, az első kör közepén hibázott egy kicsit, de rendben beért a csapat, a Ladát megelőzve. A Citroën esetében most Chilton ment a vonat végén, le is maradt kicsit, ugyanakkor még így is több mint egy másodpercet adtak a Hondáknak.

A holnapi első verseny közvetítése reggel 7:30-kor kezdődik az Eurosporton.

Magyar Szilvia

Comments

comments