A WTCR a Sport TV-re költözik az M4-ről

Fotó: Magyar Szilvia

A WTCR eddig az M4 Sporton futott Magyarországon az Eurosport mellett. A csütörtök reggeli sajtóközlemény értelmében a közvetítési jogokat a Sport TV szerezte meg 2020-2021-re, 2022-re pedig opciójuk van. Tehát ha a szezon elrajtol idén szeptemberben, akkor a szokásos Eurosport mellett a Sport TV-n követhetjük azt figyelemmel.

A megállapodás értelmében a csatornán magazinműsorok is láthatóak lesznek, továbbá a PURE ETCR (vagyis az elektromos sorozat) versenyeit is láthatjuk majd.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy a nézők a Sport TV képernyője előtt szurkolhatnak majd a címvédő Michelisz Norbertnek. Ráadásul egy ilyen óriási presztízzsel rendelkező sorozatban. Az az út, amit Norbi megtett az elmúlt években, példaértékű, és a legnagyobbak közé emelte a világ autósportjában. Bízunk benne, hogy sok örömben lesz részünk a jövőben is, mikor látjuk majd Norbit száguldani a Hyundai-jal. Ne feledkezzünk meg a Zengő Motorsport versenyzőiről vagy Tassi Attiláról sem, ők garantálják, hogy hosszútávon láthatunk majd magyar sikereket a WTCR-ben” – mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

„Ez remek hír a WTCR-nek, illetve a WTCR Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában élő szurkolóinak. Köszönjük az MTVA eddigi támogatását, élveztük az együtt töltött időt. Most már alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk a Sport TV-vel, és hogy a csatorna nézőit akciódús versenyekkel kápráztassuk el. A magyar tehetségek jelenléte óriási áldás a WTCR számára, és a magyar, illetve a szlovák futam miatt is tökéletes partnerei lehetünk egymásnak a Sport TV-vel – árulta el François Ribeiro, a Eurosport Events vezetője, a WTCR promótere.

„Örömmel tölt el, hogy a WTCR-t a Sport TV közvetíti a következő években. Címvédőként ez természetesen egy különleges év lesz számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom mindezt azokkal a nézőkkel, akik otthonról követik a versenyeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal magyar tehetségeknek segítség, hogy nagyobb jelenlétet kapnak, és hogy jobban megismerhetik őket a szélesebb nézői bázisnak köszönhetően” – nyilatkozta a WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert.

A Sport TV és a WTCR sajtóiroda sajtóközleménye alapján

Comments

comments