A WTCC esőben tért vissza

Photo Frederic Le Floc’h / DPPI, FIAWTCC.COM

Végeláthatatlanul hosszú szünet után a WTCC megérkezett Kínába, a Ningbo versenypályára. A tegnapi sajtótájékoztatóval és a mai edzésekkel véget ért a nyári-őszi szünet, és a Felipe de Souzával bővült 17 fős mezőny újra köröz.

A Zengő Motorsport megtartotta Nagy Dániel mellett a másik autóban Szabó Zsoltot, egyéb változás a mezőny összetételében nem történt.

Alig egy hete egy közeli és szintén új versenypályán tűnt fel a TCR mezőnye, nekik nagyon jó időjük volt, ez azonban nem mondható el erről a hétvégéről, hiszen nyugodtan írhatnám, hogy az edzések rendes mederben folytak, annyi volt a víz a pályán.

Az alaprajzában a Hungaroringre kísértetiesen hasonlító új pályán, az első szabadedzésen Nestor Girolami autózta a legjobb időt Thed Björk és Rob Huff előtt, míg a második gyakorláson Huff volt a leggyorsabb Nick Catsburgot és Esteban Guerrierit megelőzve.

Az erős esőzés miatt az időmérő kezdete kicsit csúszott is, de azért csak nekiálltak körözni a pályán. Egy bizonyos időszakban úgy tűnt, mintha az eső elállt volna, még száradni is kezdett a pálya itt-ott, aztán újra rákezdte. Tom Coronel és Mehdi Bennani valószínűleg nem készült az esőre, vagy nem jól, mert nem jutottak be a Q2-be sem. A további három kieső De Souza, illetve a Zengő Motorsport 2 autója volt, Nagy és Szabó. Szabó Zsolt autóját nem sikerült összerakni időben a szabadedzésen történt balesete után, így az ifjú magyar mért idő nélkül maradt.

A Q2 második felében mintha ismét rákezdte volna az eső. A Tiago Monteirót helyettesítő Gabriele Tarquini a legjobb idővel jutott a Q3-ba, mögötte Nestor Girolami, Michelisz Norbert, Thed Björk és Rob Huff értek el olyan időt, amivel a szétlövésbe kerülhettek.

A 10. legjobb időt Yann Ehrlacher autózta, így övé lesz a fordított pole holnap, míg mellőle John Filippi próbálhat majd elrajtolni a második kockából.

A Q3-ban a fokozódó eső ellenére a következő versenyző mindig javított, így az első négy után kialakult a Girolami, Michelisz, Björk, Huff sorrend, és Tarquini ment el egy utolsó repülő körre. Az olasznak megvolt a lehetősége, hogy az élre álljon, ezáltal egy héten belül két pole-t szerezzen Kínában két különböző sorozatban. Viszont a kör második részében kétszer is hibázott, így Girolami élete első WTCC-s pole-jának örülhetett.

A MAC3-mat a Volvo nyerte.

Az időmérő edzés kombinált végeredménye.

A Magyarországhoz képest hatórás időeltolódás miatt a holnapi futamokat 8:30-tól és 10:30-tól nézhetjük meg az M4 csatornán. Akik az Eurosporton szeretnék követni a közvetítést, azoknak javasolt az internetről tájékozódni az adók és a futamok eloszlásáról.

Magyar Szilvia

 

Comments

comments