A Vila reali jolly joker…

A tervezett joker lap útvonala (új lapon nagyban megnézhető)

A mai napon sajtóközleményben tudatták, hogy az FIA Biztonsági Bizottsága elfogadta a Vila reali joker lap tervezetet. Miután Marrakesh-ben elmaradt a WTCC idei újításának bevezetése, az első hely, ahol láthatjuk a ralicross-ból átvett “alternatív kör” alkalmazását, az a portugáliai utcai pálya.

Bár az FIA Biztonsági Bizottsága a tervezetet jóváhagyta, a végleges hitelesítés csak az FIA június 21-én történő pályavizsgálata után lehetséges.

A versenyben egyszer mindenkinek kötelező az alternatív kör teljesítése, ugyanakkor nem lehet azt megtenni a harmadik kör előtt. Azért, hogy a versenyzők megtanulhassák az új útvonalat is, mindkét szabadedzésen lehetőségük nyílik annak gyakorlására. A ralicrossban a szabályok szerint a joker lap útvonala hosszabb, mint a normál kör útvonala, ám ez Vila Realban nehezen megvalósítható. A tervezett “hosszabb útvonal” ugyanis mindössze annyi, hogy az egyik körforgalmat (az utolsó, 26-os kanyar) a másik irányból is meg lehet kerülni, és utána csatlakozni a mezőnyhöz ismét. (Az ábra nagyban megtekinthető, ha a képet új lapon nyitják meg.)

Francios Riberio szerint “A joker lap koncepció nagyon jól működik a ralicrossban, és biztos vagyok benne, hogy hoz majd valami extrát a Vila reali utcai pályára is. Nyitottak lesznek a stratégiai lehetőségek mindenkinek, és még a sorrend is változhat! Természetesen sosem alkuszunk meg a biztonság terén, és nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy találjunk egy lehetőséget, ami a biztonsági előírásoknak is megfelel”.

 

Forrás: WTCC sajtóközlemény

Comments

comments