A TCR Europe Barcelonában folytatja

Fotó: Magyar Szilvia

A hétvégén újra pályára gurul a TCR Europe mezőnye, ezúttal Barcelonában. Legutóbb éppen hat hete lehettünk részesei (ki nézőként ki versenyzőként) a tömegzúzdának és némi Hyundai dominenciának, akkor épp Oscherslebenben. A mezőnyhöz csatlakozik ezúttal a TCR Iberico 5 fős különítménye, és azok a versenyzők is, akik csak a TCR Benelux versenyeken állnak rajthoz. A 35 autós mamut-mezőny tabelláját jelenleg Josh Files vezeti mamut-előnnyel. Nézzük, mit várhatunk a hétvégétől.

Az elmúlt 6 hétben John Filippi úgy döntött, szakít a Vukovic Motorsporttal és a Renault-val, a helyére Jack Young érkezett. Aztán Filippi mégis úgy döntött, hogy inkább versenyezne, csak máshol, így a PCR Sport Cuprájába ült be, sajnos Davit Kajaia helyére (és nem mellé). A grúz versenyző eddig is szenvedett a megfelelő források hiányától, de úgy tűnik, Filippi továbbra is tudja ellensúlyozni az anyagiak hiányát bármely csapatnál. „Nagyon örülök neki, hogy a Cuprával térhetek vissza a TCR Europe utolsó két versenyére – kezdte Filippi. – Készen állok a csatákra Spanyolországban, jól ismerem az autót és nagyon szeretem a barcelonai pályát. A PCR Sporttal való munka növeli az önbizalmamat. Sok ismeretük van, és nagyon jól ment nekik tavaly. Számomra ezen a hétvégén a legfontosabb dolog, hogy összeszokjak velük, és javuló teljesítményt mutassak.”

Ahogy egy régi kollégánk fogalmazott jó másfél évtizeddel ezelőtt: „Ha most nyer a Real, kihúzkodják a késeket Vicente Del Bosque hátából.” – Ahhoz, hogy az Volkswagenek, az Audik és az oroszlánok hátából kihúzkodjuk a késeket (pardon, eltávolítsuk belőlük a kompenzációs súlyokat), éppen hogy nem volt szabad nyerni, de még pontokat sem igen sikerült szerezni az elmúlt két versenyen. Így tehát az Audik + 0-ra, a Volkswagenek pedig + 10 kilóra fogytak le. A peugeot-s különítmény is ledobta mind a 60 kilóját, így az erőviszonyok újra nagy keveredést fognak mutatni. A Clairet Sport harmadik autójában ismét Gilles Colombani a soros, ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a barcelonai verseny egyben a teljes francia kirendeltség (kivéve Aurélien Comte) utolsó versenye lesz idén, hiszen mindannyian érdekeltek a 308 Racing Cup mindent eldöntő szezonzáróján a Paul Ricard-on. Legtöbbüknek egyenesen bajnoki címe múlik az ottani részvételen, és a Paul ricard-i verseny üti a TCR Europe monzai szezonzáróját.

Josh Files jelenleg mamut fölénnyel vezeti a tabellát, és azt nyilatkozta, hogy célja, hogy már most, Barcelonában bebiztosítsa a bajnoki címét. Ha ez nem sikerülne neki, akkor bizony Julien Briché (jelenleg 3. a tabellán) vakarhatja ott is, ahol nem viszket, hiszen a 308-as kupában mindössze 3 pont választja el a bajnoki címtől, de ha marad esélye egy Európa-bajnoki címre, vajon melyikről fog lemondani a másik kedvéért?

Nekünk sajnos mindenképpen le kell mondanunk a szabadedzések és az időmérő edzés közvetítéséről, mivel a mezőny ismét a GT Opennel osztozik a pályán, és ilyenkor az edzések közvetítése nem megoldható. Live timing elérhető lesz az alábbi időpontokban:

Szabadedzések pénteken: 13.15-től és 18.05-től

Időmérőedzés szombaton: 11.40-től

A versenyeket a TCR Youtube csatornáján és a Facebook oldalukon láthatjuk élőben, az alábbi időpontokban:

Szombaton 17.45-től és vasárnap 12.20-tól.

A teljes nevezési lista, a hétvége teljes programja és a kompenzációs súlytáblázat letölthető innen.

Magyar Szilvia

Comments

comments