A számok, és ami mögöttük van

Fotó: DTM

Már csak 2 hónap van vissza a 2018-as szezon kezdetéig, és a 18 fős mezőny teljes legénysége is ismert. De ismerjük-e a személyes kis történeteket, amik az egyes versenyzők rajszámai mögött megbújnak?

#2 Gary Paffett (Mercedes-AMG): „Aztért választottam a kettest, mert valaki lenyúlta a kedvenc számomat. Nem, a viccet félretéve: ezzel a számmal nyertem életem első nemzeti go-kart bajnokságát. Ezért egy kicsit közelebb áll hozzám.”

#3 Paul Di Resta (Mercedes-AMG): „1997-ben a hármas számmal nyertem az első go-kart bajnokságomat, ezen kívül szeretem a páratlan számokat.”

#4 Robin Frijns (Audi): „A négyes sikeresen kísérte végig a formula-autós éveimet és mindig szerencsét hozott. Remélem, a továbbiakban is szerencsét hoz majd.”

#7 Bruno Spengler (BMW): „Annak idején a 7 és a 17 között vacilláltam, mert korábban a 17-es számmal go-kartoztam. De a hetes szám mindig is különleges lesz a számomra, hisz 2012-ben ezt a számot viselve lettem DTM bajnok.”

#11 Marco Wittmann (BMW): „A két egyes egymás mellett jól néz ki – emellett novemberben születtem, így vált úgymond a védjegyemmé.”

#15 Augusto Farfus (BMW): “A karrierem kezdetén, amikor még go-kartoztam, mindig a 18-as számmal versenyeztem, aztán kellett egy kis változatosság, így választottam a 15-ös számot. Semmi komolyabb megfontolás nincs mögötte.”

#16 Timo Glock (BMW): „Igazából mindig is az ötös számot szerettem volna, de Mattias Ekström megelőzött. Így aztán a 16-ost választottam, mert erről jól lehet asszociálni a TG monogramomra.”

#22 Lucas Auer (Mercedes-AMG): „A 22-es mindig is szerencsét hozott. Anno a go-kart-os időkben is sok jóra emlékszem, ha erre a számra gondolok. Örülök, hogy a DTM-ben is ez a rajtszámom.”

#23 Daniel Juncadella (Mercedes-AMG): „Az ötöst szerettem volna, de ez Eki száma. A 33-mas már szintén foglalt. Egy nagyon közeli barátom tavaly egy motorbalesetben életét vesztette, az ő száma volt a 33-mas. Ez a barátom május 5-én született. 2 meg 3 az 5, illetve nézhetjük úgy is, hogy 2 db 3-mas alkotja a 33-mat. Ezért lett 23.”

#25 Philipp Eng (BMW): „Számomra nagyon különleges és megtisztelő, hogy a legendás 25-ös számot tudhatom az autómon. Büszkén állok rajthoz ezzel a számmal.”

#33 René Rast (Audi): „a 33-mas számnak nagyon tetszik a formája, és egy dupla számot könnyebben meg tudok jegyezni.”

#47 Joel Eriksson (BMW): „A 47-est már a go-kartban is használtam, ezzel a számmal lettem svéd bajnok. Ezért választottam ismét.

#48 Edoardo Mortara (Mercedes-AMG): „A go-kartos időkből származik a 48-as, sokszor hozott szerencsét.”

#51 Nico Müller (Audi): „Az unokatestvérem száma volt az 50-es, amikor még go-kartoztunk. Mivel én voltam a csapattársa, logikus volt, hogy az enyém az 51-es lesz. Sok kart versenyt nyertem ezzel a rajtszámmal, illetve később a Formula Renault-ban bajnok is lettem vele.”

#53 Jamie Green (Audi): „Már az édesapám is az 53-mas számmal versenyzett.”

#77 Loïc Duval (Audi): „A karrierem során sokszor volt a 7-es az én számom. A DTM-ben ez viszont már foglalt volt, így azt gondoltam, duplázzuk meg. Így talán dupla annyi szerencsét is hoz.”

#94 Pascal Wehrlein (Mercedes-AMG): „Azért választottam a 94-et, mert 1994-ben születtem, és szerintem tök jól néz ki.”

#99 Mike Rockenfeller (Audi): „A 9-es a szerencseszámom, azt gondoltam, duplázva még jobb lesz.”

Schneider Erika

Comments

comments