A nyári szünetnek vége!

WTCC_Norbert_Michelisz

Photo: FIAWTCC.COM

Az esemény nyitó sajtótájékoztatójával megkezdődött a WTCC argentin hétvégéje. A csaknem hat hetes nyári szünet végére a mezőny áthajózott a dél-amerikai kontinensre, és egy új argentin beugró pilótával is bővült. Sajnos van egy rossz hírünk is a Zengő Motorsportról. No meg van egy meglepetésünk is, már ami a tévéközvetítéseket illeti…

Informatív sajtótájékoztatón vagyunk túl. Megtudtuk, hogy a Volvo a verseny után új versenyzőt fog tesztelni a termasi pályán, aki helyi illetőségű. Valamint azt is, hogy Francois Riberio mindent megtesz majd azért, hogy Argentínát és argentin versenyző(ke)t tartson a sorozatban továbbra is. Ez az autógyártás piaci helyzetéből kiindulva jól felfogott érdeke is.

Az új versenyzőnk, akiről a nyári szünet alatt hírt kaptunk Esteban Guerrieri, a Campos Racinghez csatlakozik 86-os rajtszámmal erre a hétvégére. A helyi hős eddigtöbbek között az Argentin Super TC 2000 sorozatban versenyzett kiemelkedő sikerrel. Csaknem annyit várnak tőle, mint José María Lópeztől láttunk 2013-ban.

“Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy itt lehetek. Majdnem 10 évnyi európai és két évi USA-beli versenyzés után reméltem, hogy visszatérhetek a nemzetközi életbe, és hogy egy ilyen jó sorozattal mint a WTCC, az igazán nagyszerű. Eddigi karrierem során még sosem versenyeztem nemzetközi sorozatban hazai közönség előtt, szóval ez lesz az első ilyen alkalom. Nagyon sokat kell majd tanulnom a hétvégén, de bízok a Campos csapatában.” – mondta.

A mezőny többi része csaknem az eddig megszokottak szerint áll rajthoz, csupán Nick Catsburg fáradt egy kicsit, hiszen most jött a Spa24-ről.

Aki hiányozni fog a mezőnyből az nem más, mint Ficza Ferenc. A Zengő Motorsport ifjú reménysége sajnos vakbélgyulladás miatt nem tudott elutazni Termasba, meg kellett operálni, így indulására semmiképpen nem volt mód. Innen is jobbulást kívánunk Ferinek!

A program letölthető innen, de minden idő helyi idő szerint van megadva, és Termas 5 órával jár mögöttünk, szóval minden időponthoz 5 órát kell hozzáadnunk.

Ami a tévéközvetítéseket illeti az időmérő edzést szombaton 20:00-tól az Eurosport2, a versenyeket vasárnap 19:00-tól az Eurosport adja.

Aki viszont többre vágyik, mint egy szokásos tévéközvetítés a jó kis kommentárral, most megteheti, hogy akár Michelisz Norbert belső kamerájából nézi végig a versenyt, vagy úgy váltogathatja a kamerákat, ahogy csak szeretné: a mostani versenytől a WTCC PrémiumTV ingyen elérhető.

A WTCC tehát visszatért, és van mit nézni rajta!

Magyar Szilvia

Comments

comments