A Muller-Michelisz-féle Makaó expressz

Fotó: Florent Gooden / DPPI, FIAWTCC

A szombati makaói futam viszonylag eseménytelenül zajlott. A megszokott mennyiségű előzés mellett a megszokottnál kevesebb piros zászló színezte a versenyt. Végül a pole pozícióból induló Yvan Muller nyert Michelisz Norbert előtt.

Az egyébként alig 12 órája egy fél órával előrébb hozott rajt egy korábbi versenyen életbe lépő piros zászló miatt pont fél órát csúszott…

Muller és Michelisz jól rajtoltak, de a hátrébbról induló Lynk&Co-k nem voltak ennyire szerencsések: vagy a rajt után közvetlenül, vagy a verseny folyamán sikerült néhány versenyzőtársuknak levadászni őket. Ezeken az előzéseken kívül (melyeknek egy jó részéről lemaradtunk a műszaki mentési munkálatok megtekintését preferáló rendezőnek köszönhetően) egyhangú vonatozásnak lehettünk szemtanúi.

Először is Esteban Guerrieri motorcsere miatt a mezőny végéről indulhatott csak el. Szerencséje a bajban, hogy a 105%-ot az időmérőn meg nem ugró szabadkártyásokat tényleg nem engedték elrajtolni, így kisebb esélye volt arra, hogy valami végzetes roncsgyárba téved a rajtnál. Nem is lett nagyobb baja annál, minthogy nem szerzett egy árva pontot sem.

A második körben Benjamin Leuchter állt a falban, nem túl nagy kárral, de Jean-Karl Vernay és Mikel Azcona csatlakozott hozzá, némileg növelve a horpadásokat. Tom Coronel ekkor már félig leszakadt hátsó lökhárítóval közlekedett. Mivel szerencsére mindannyian folytatni tudták (legalább a boxutcáig, ha tovább nem is), így nem kerültek elő a piros zászlók.

Sőt, a pirosat akkor is megúsztuk, amikor Ma Qing Huát és Niels Langeveldet láttuk az egyik menekülőút jellegű bukótérben, autójukból kifelé kászálódni.

A nyolc kör alatt Fred Vervisch, Rob Huff és Kevin Ceccon mutatott be az élmezőnyben előzési gyakorlatokat, utóbbinak végül a dobogó harmadik foka is jutott, mint díj. A verseny vége előtt Guerrieri letette autóját a boxban, nyilván annak megkímélése céljából.

A futamot Yvan Muller nyerte Michelisz Norbert előtt, így jelenleg Norbi vezeti az összetettet. A befutó további sorrendje: Kevin Ceccon, Rob Huff, Thed Björk, Andy Priaulx, Frederic Vervisch, Yann Echrlacher, Gabriele Tarquini, Nick Catsburg, Johan Kristoffersson, Aurélien Panis, Robert Dahlgren, Nestor Girolami, Tiago Monteiro, Luca Engstler, Mehd Bennani, Tassi Attila, Mikel Azcona, Tom Coronel, Jean-Karl Vernay, Benjamin Leuchter, Lo Kai Fung.

Vervisch láthatóan sietett valahová, mivel nem csak, hogy 4 helyet javított Makaó utcáin, de ráadásul a legjobb kört is megfutotta.

A vasárnapi első verseny hajnali 1:45-kor, a második 4:25-kor kezdődik.

Magyar Szilvia

Comments

comments