A Hyundai villantott, Huff pole-t szerzett

Idei utolsó TCR versenyén elvitte a pole-t!
Fotó: TCR Official

A Hyundai már a szabadedzéseken is villogott, Alain Menu sebessége és időeredményei nem mindig voltak űberelhetőek. Ugyanakkor az időmérőt Rob Huff nyerte, csapattársa, a bajnoki címért csatázó Jean-Karl Vernay előtt.

Még a briefingen tette fel valaki a kérdést, mi van ha az egyébként csak ideiglenes homologizációval rendelkező, ezért pontokat nem is szerző Hyundaiok a Q2-be jutnak? Erre azt a választ adták, hogy a Hyundaiok nem juthatnak a Q2-be. Olyan eredmény esetén, ami oda minősítené őket, a 13. és a 14. helyről rajtolhatnak a vasárnapi futamon. Még jó, hogy időben tisztázták…

A Q1-et ugyanis Alain Menu nyerte, Gabriele Tarquini előtt. Láthatóan a Hyundai mindent megtesz, hogy versenyzőket találjon, akik jövőre az ő márkájukat hajtják.

Miután Menut és Tarquinit eltávolították a tabella éléről, Stefano Comini még akkor sem került be a Q2-be, mivel a csupa kanyarból álló pálya nem kedvezett az Audinak. Bejutott viszont csapattársa, Frederic Vervisch, az utolsó helyen. Comini eztán dühösen káromkodott a kamerába, és végül bocsánatot kért a csúnya beszédért. Neki ezzel valószínűleg elúsztak bajnoki álmai. Bár Dusan Borkovic nem hajthat már a bajnoki címre, ő is eléggé ideges volt, miután a Q1 végén ki kellett szállnia az autóból.

A Q1 eredménye, még a Hyudaiok eredményivel az élen.

A Q2 eseménytelenül zajlott, mondhatni normál mederben. Huff nyert Vernay és Oriola előtt. A Q1-et az élen (pontosabban a Hyundai mögött) záró Gianni Morbidelli 4. lett. A 30 kiló plusz súllyal versenyző Tassi Attila a 7. helyet szerezte meg.

Az időmérő edzés hivatalos végeredménye

A holnapi futamokat magyar idő szerint 8:30-tól, illetve 10 órától közvetítik a Youtube csatornán.

Magyar Szilvia

Comments

comments