A hazai hős pole-ja Grúziában

tcridőmgruz

Fotó: TCR Official

Egyszerre születettek – Michelisz Norbert Mira nevű kislánya és M1RA nevű TCR csapatának első pontjai: Tassi Attila rögtön első nekifutásra egy második rajthelyet autózott a Hondával, míg csapattársa, Roberto Colciago az ötödik lett. A helyieknek azonban ennél sokkal nagyobb szenzáció, hogy a grúz pályán, a grúz versenyző, a grúz csapatban megszerezte a pole-t!

Bár az Alfa Romeo még tavaly is a középmezőnyben szenvedett, ez nem akadályozta meg Davit Kajaiát abban, hogy erős Q1-es teljesítménnyel és verhetetlen Q2-es idővel az első rajtkockát szerezze meg. Dusan Borkovic, idei csapattársa, azonban csak szenvedett az Alfával: elmondása szerint nem találta meg az autó egyensúlyát.

Annak ellenére, hogy volt a pályán egy 60 perces teszt és két szabadedzés is, sokan még mindig nem találták a pályalimitet, vagyis inkább azt a pontot, ameddig elmehetnek anélkül, hogy megbüntetnék őket. Egyesek új autójuk határait nem találták inkább, sok volt a megpördülés, kicsúszás. Gianni Morbidelli a kavicságyban fejezte be a Q2-t, de mért ideje volt, és az edzést sem kellett leállítani autója miatt.

Kajaia mögött Tassi végzett, a második sorban pedig az a Ficza Ferenc áll, aki a Zengő Motorsport későn elkészülő autói miatt egyelőre a Zele Racing színeiben versenyez egy SEAT-tal.

Mögöttük Jean-Karl Vernay, Colciago, Stefano Comini, Morbidelli, Hugo Valente, Pepe Oriola és Giacomo Altoé várják az első 10 helyen a holnapi rajtot. A TCR International összes időmérő edzése és futama ingyenesen megtekinthető élőben a Youtube TCR csatornáján. A holnapi versenyek magyar idő szerint 11:30-kor és 13:30-kor rajtolnak Grúziában.

Az időmérőedzés teljes végeredménye

Magyar Szilvia

Comments

comments