A francia, az argentin és a magyar

435278-500x333

Fotó: FIA.WTCC

Lassan telik a WTCC rajtrácsa, még mindig nincs elég indulónk, de van néhány örömhírünk.

Munkára fogják már legalább az egyik Vestát, a Campos talált magának versenyzőt (ha nem is egész évadra) és a Zengő Motorsport eldöntötte, ki lesz idén Aurelien Panis csapattársa.

Pár napja tudjuk, hogy az egyik elárvult Vestának új, francia gazdája lett: az RC Motorsport fogja azt futtatni a 2017-es szezonban, nem mással, mint Yvan Muller unokaöccsével, Yann Ehrlacherrel a volán mögött. Az ifjú francia még csak 20 éves, de a versenyzés minden bizonnyal a génjeiben van, hiszen nem csak Yvan, de a nővére, Yann édesanyja is nagyszerű versenyző volt lány korában. Yann, nagybátyjára való tekintettel a 68-as rajtszámmal fog indulni.

A ma délelőtti sajtóközlemény értelmében a Campos is megtalálta a versenyzőt, akit már tavaly is, legalábbis 5 futam erejére mindenképpen. Esteban Guerrierinek nehezen jött össze a költségvetés, csak az első négy futamra és Argentínára szól a szerződése egyelőre. De addig is van még egy dél-amerikai és még egy Chevrolet a mezőnyben.

A magyarok által várva várt döntés azonban ma estére született meg: Nagy Dániel lesz Aurelien Panis csapattársa a Zengő Motorsportnál. A csapat sokáig gondolkozott, de végül Nagynak szavazott bizalmat. Az előzetes tervek szerint egész idényben övé lesz a másik Honda. 

A forgalomba állított Vestával és a Campos bejelentésével a mezőny immár 15 autósra nőtt, nincs már messze a 16 autós álomhatár, ami tavaly év végén, a Lada hirtelen kiválásával szinte elérhetetlennek tűnt.

Az idényt holnap délelőtt a hivatalos teszt- és médianapon nyitják meg Monzában.

Magyar Szilvia

Comments

comments