A fiú, aki olaszul kérdezte meg… – Sergio Hernandez

…már tudniillik azt, hogy merre van a mosdó. És ez a fiú a mai napig sokkal jobban beszél olaszul mint angolul. Őszintén szólva ez az egyetlen személyes élményem Sergio Hernándezről, szóval megkértem Andrét, aki az összes létező spanyol autóversenyzővel a lehető legjobb viszonyban van, hogy vállalja el ennek a szubjektívnek a megírását.

“Szubjektív Sergióról? Minek erről cikket írni? Elég egyetlen szó: playboy.” – mondta André, aztán nekifogott… Merthogy Hernández azért jóval több, mint egy szépfiú. 🙂

 

Ha az elejéről akarom kezdeni, akkor Sergio Hernández bemutatása úgy indul, hogy egy tehetséges fiatal versenyző a WTCC-ben. Valahányszor összefutsz vele a paddokban, elspórol egy mosolyt, viszont készségesen összeáll a rajongóival egy fénykép erejéig és sztárattitűdök nélkül beszélget velük pár szót.

 

Még emlékszem az első találkozásra, ami lassan 3 éve történt, Brnoban. Egy barátommal sétáltunk a paddockban, és az első versenyző, akivel összefutottunk pont Sergio volt. Éppen túlvolt egy interjún, amit a Eurosportnak adott, és nagyon fontos embernek tűnt. Aztán amikor a BMW Motorhome-ja körül tébláboltunk, éppen Alex Zanarditól távozóban, megint Sergióba botlottunk. Első pillantásra nem tűnt túl kedvesnek, amit a meglehetősen kifejezéstelen arca okozott. Ennek ellenére elhatároztuk, hogy lenyuljuk egy autogrammra és egy közös fotóra. A mai napig nem felejtettem el, mennyire meglepődött… de készségesen és boldogan adott autogrammot, mi több, elkezdődött valami. Vicces fotók sorozata, melyeknek azt a címet lehetne adni: Sergio, akinek majdnem mindig csukva van a szeme.

 

A mai kor csodái közé tartozik a Facebook, és persze Sergio is használja a kommunikációnak ezt a fajtáját. Így aztán megvan a lehetőségünk, hogy kapcsolatot tartsunk vele ott is, kicsit közelebbről megismerve őt. Itt szoktunk megállapodni abban is, hogy adott versenyen találkozunk.

A legérdekesebbnek a hobbijait mondanám. Például a búvárkodást. De minthogy a tengerparton lakik, nem okoz gondot neki a hajókázás és egyéb vízi sportok sem. Aztán mivel a másik hobbija a montenbike-ozás, elég extrém biciklis képeket is lehet róla látni.

Még ha néha nem is látszik meg rajta, a sport az élete.

 

Ha két mondatban kéne összefoglalnom: szerintem egy jóképű srác, aki tudja, hogyan kell vezetni a versenyautóját ahhoz, hogy elég gyors legyen, és mindig újabb és újabb kihívásokat keres. Kellemes humora van, szóval nem az a sótlan figura, amilyennek a képeken kinéz!

(André)

Comments

comments