A Citroën nem változtat, Oriola nem indul

citroenMielőtt nekirugaszkodunk az év utolsó két versenyének, két fontos bejelentésről kell beszélnünk. Az első magát a futamot érinti, mivel a Campos alkatrészhiány miatt hivatalosan visszaléptette Pepe Oriolát a futamoktól, miután a spanyol az edzéseken többször is  falnak ment, és nem állt rendelkezésre elegendő pótalkatrész.

Érdekes megoldás éppen Makaóba nem vinni pótalkatrészeket, a pálya adottságaiból kifolyólag, de ez a Chevrolet ügye. Így maradt csak álom Oriolának, hogy ténylegesen versenyezzen Makaóban.

A második bejelentést, melyre nagyon is számítottunk – és a legtöbben tökéletesen tisztában is voltunk azzal, hogy pontosan ez fog elhangzani –: a Citroën úgy döntött, nem változtat győztes csapaton. Valamint jövőre két privát autót is indít, amit az újonan érkező Sebastian Loeb Racing (vagyis SLR) csapat fog megkapni. Yves Matton mindazonáltal hozzátette: dolgoznak azon, hogy a 2014-es versenyein kiemelkedő teljesítményt nyújtott Ma Quing Hua számára egész éves lehetőséget biztosítsanak valamely csapatnál 2015-re, hiszen megérdemelné.

Sebastien Loeb egyelőre nem nevezte meg csapata versenyzőit.

Fotó: fiawtcc.com

Comments

comments